Irdify premení audio jack smartfónu na univerzálny infraport

Tím slovenských stredoškolákov prišiel s produktom, ktorý dokáže nahradiť niekoľko diaľkových ovládačov. Malý IR vysielač vložíte do 3,5 mm jacku na vašom smartfóne, a máte domácu techniku pod kontrolou.

Na našom webe vždy radi podporíme šikovných Slovákov, ku ktorým určite patria aj košickí gymnazisti. Tí prišli s malým, šikovným zriadením Irdify One a Irdify Plus, ktoré dokáže nahradiť bežné diaľkové ovládače od televízorov, rádií, set-top boxov, klimatizácií, projektorov a ďalšej techniky.

Riešenie je vhodné pre všetkých, ktorým v mobile chýba infraport (IrDA). Jeho využitiu a čitateľským skúsenostiam sme sa venovali v nedávnom článku Čitatelia Fony.sk infraport v mobile oceňujú, ale nie všetci.

obr: irdify.com

Irdify One je prvá verzia produktu, ktorá používa napätie vytvorené v mobile pri prehrávaní zvukovej vlny vygenerovanej aplikáciou. Problémom môže byť zvukový výstup telefónu, ktorý je aj pri maximálnej hlasitosti slabý. V tomto prípade je vhodnejšia nová generácia Irdify Plus so vstavanou mikro-batériou pre lepšiu svietivosť a podporu viacerých zariadení.

obr: irdify.com

Použitie je jednoduché. Irdify vsuniete do audio jacku na vašom smartfóne, hlasitosť médií zvýšite na maximum a zariadenia ovládate cez android aplikáciu irplus WAVE - Infrared Remote alebo Audio IR. Irdify One pracuje bez batérie, využíva len elektrické napätie dodávané telefónom.

Cena modelu Irdify One je 4,45 eur, Irdify Plus stojí 6,95 eur. Online predaj zatiaľ nefunguje, no firma mladých nadšencov jeho spustenie plánuje. Na predaj zatiaľ využíva promo akcie v košických centrách, prípadne im môžete napísať e-mailovú správu. Kontakt nájdete na stránke irdify.com.

Zdroj: irdify.com a jaslovensko.sk

Diskusia k článku:

Nightmare 19.06.2016 - 15:48

dobre!co este nevymyslia :)

Ondro29.06.2016 - 13:21 Trvalý odkaz

Vďaka za info, už som objednal

Ondro29.06.2016 - 13:30 Trvalý odkaz

To bolo pre pepco, to je asi jediné čo mi na z3c chýba

Celá diskusia 4 príspevky