Telekom pokrýva LTE sieťou už 79,4 % populácie Slovenska

Telekom pokračuje v expanzii 4G siete v dvoch smeroch: celkovom pokrývaní populácie Slovenska i zvyšovaní dostupnosti vyšších rýchlostí. K 1. júnu 2016 pokrýval operátor LTE sieťou už 79,4 % obyvateľstva SR.

V priebehu mája priniesol Telekom 4G do 45 nových lokalít naprieč celým Slovenskom. Rýchlu dátovú sieť si tak môžu užívať v týchto mestách a obciach:

Abrahámovce, Báb, Bátorove Kosihy, Belá nad Cirochou, Brestovany, Dlhá nad Oravou, Dolná Krúpa, Dolná Súča, Domaňovce, Gajary, Harichovce, Hažlín, Hermanovce, Horná Potôň, Horný Bar, Hrabušice, Hruštín, Jesenské, Kalná nad Hronom, Lovinobaňa, Lysica, Malé Leváre, Mníchova Lehota, Mýto pod Ďumbierom, Nová Ľubovňa, Nový Život, Oslany, Píla, Podhorie, Pohorelá, Rudňany, Ružbachy, Ružová Osada, Spišské Podhradie, Šemša, Tále, Tatranská Javorina, Terchová, Tovarné, Veľká Bara, Veľké Borové, Vinohrady nad Váhom, Vlková, Vyšná Šebastová a Zemianske Sady.

V máji navyše Telekom pridal k LTE-A s rýchlosťou 225 Mbps aj ďalšie lokality. Okrem Nitry bude k dispozícii aj v Trenčíne a vybraných častiach Bratislavy: vo Vrakuni, Podunajských Biskupiciach, vo Vajnoroch i Devínskej Novej Vsi. V Bratislave ostáva naďalej aj najrýchlejšie LTE-A pripojenie na Slovensku – v Petržalke je stropom až 300 Mbps.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Milenec 15.06.2016 - 17:57

Palec samozrejme hore, a inak aj Bystrá pri Brezne je pokrytá, aj keď nie je spomenutá v zozname.

LOL18.06.2016 - 10:57 Trvalý odkaz

:D :D :D
najhorsia (i)mobilna siet na Slovensku asi tazko bude dobiehat tu, na ktorej je sama zavisla, aby sa aspon dovolat dalo.

paul20.06.2016 - 00:43 Trvalý odkaz

Sarkazmus je uštipačný, bezohľadný výsmech sprevádzaný cynickým autoritatívnym postojom. Predstavuje najvyšší stupeň irónie.

Celá diskusia 4 príspevky