Orange má Internet do auta od 5 eur mesačne

Dlhé cesty autom môže cestujúcim spríjemniť aj sledovanie videí či prezeranie internetu na tablete alebo smartfóne. Riešením môže byť Wi-Fi modem, ktorý sa umiestňuje do zapaľovača vo vozidle a vytvorí vlastný prístupový bod. Cestujúci tak nemusí míňať vlastné dáta.

Nielen poskytovatelia dopravných služieb, napríklad autobusoví prepravcovia či taxikári, ale aj rodičia neposedných detí, ktoré sa počas dlhej cesty autom môžu nudiť, ocenia novú službu Orangeu Internet do auta.

Vďaka užitočnej službe sa cestujúci zabavia na mobile alebo tablete bez toho, aby míňali vlastný objem dát. Pripoja sa na Wi-Fi sieť, ktorú sprostredkuje zariadenie Huawei CarFi E8377. Prístroj spolupracuje so smartfónom pomocou aplikácie Huawei HiLink určenej pre operačný systém Android alebo iOS. Umožňuje prijímanie a posielanie SMS správ, napríklad SMS notifikácií o čerpaní dát, manažovanie členov pripojených do siete Wi-Fi a poskytuje orientačný prehľad o spotrebovaných dátach.

Orange novú službu Internet do auta spúšťa s piatimi dátovými paušálmi s objemom predplatených dát od 1 000 do 35 000 MB s mesačným poplatkom od 5 do 34,99 eur. Rýchlosť prenesených dát v 4G sieti dosahuje 150/50 Mbps.

Deti si určite rady pozrú nejakú rozprávku alebo video na YouTube, tí starší môžu aj počas cesty pracovať na svojom notebooku, sledovať dianie na sociálnych sieťach alebo si prezerať internetové stránky. Internet do auta môžete používať aj v zahraničí. Za 1 MB dát si Orange účtuje 0,03 €. Uvedená cena platí pri cestách do krajín EÚ.

Cena zariadenia je pri 24-mesačnej viazanosti a programe Basic 49 eur, k programu Start vás vyjde na 29 eur. SIM karta so službou Internet v mobile sa dá využívať iba v Huawei E8377.

Internet do auta si spolu s modemom Huawei CarFi E8377s môžete objednať v e-shope operátora.

Modemu od Huawei, ktorý obsahuje slot na SIM kartu a ponúka LTE pripojenie sme sa venovali v tomto článku.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 20.05.2016 - 18:43

By som skor ocakaval "zaplat kolko presurfujes" nez platit mesacny poplatok, kedze to clovek vyuzije len obcas

Peter20.05.2016 - 23:19 Trvalý odkaz

To je dobre predrazena blbost. Prave v aute bude asi najcastejsie vyuzivane video, tam je nejakych 1000MB smiesna polozka. Teraz cez vikend som bol prec z domu, a pozeral O2 TV (nova sluzba od O2). Fungovalo to paradne, ak vypadol signal /siel som vlakom/, cakalo to kym nabehne, a pokracovalo dalej. Co chcem vsak povedat, ze za hodinu a pol bolo prec 0,5GB dat. Takze tym 1GB si robia srandu...

Peter20.05.2016 - 23:22 Trvalý odkaz

Martin to je velka blbost. To by museli byt uplne ine ceny, nez napr Telekom, ked na Mobilnom Internete 0EUR uctovali za 500MB sa mi zda 9€...
Keby stalo 10 000MB 10€, to je optimalna cena.
Orange uz davno infrastrukturu ma, takze v podstate, taku cenu by kludne mohol dat. Ale neda, lebo slovensko je specificky trh bl..ov, co budu platit viac...

Milenec22.05.2016 - 03:38 Trvalý odkaz

Poprosil by som vysvetliť, prečo by sa nemala dať SIM karta z routera vybrať a použíť v nejakom smartfóne. Lebo píšete, že, citujem: "SIM karta so službou Internet v mobile sa dá využívať iba v Huawei E8377".

Peter22.05.2016 - 22:09 Trvalý odkaz

logicky, lebo somarikom v pomaranci ide o to, aby nikomu nedajboze nedali 500mb za 5eur.. akonahle IMEI zariadenia bude ine, net nepojde. moznosti ochrany je x, aby to neslo..

Celá diskusia 7 príspevkov