Huawei P9 na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začala predávať očakávaná vlajková loď s 5,2'' Full HD displejom, čipsetom Kirin 955, 3 GB RAM a duálnym 12 Mpix fotoaparátom, na ktorom spolupracovala firma Leica.

Huawei P9 dostal kovové telo z leteckého hliníka s hranami brúsenými diamantom a hrúbkou sedem milimetrov. Medzi hlavné špecifikácie patrí takmer bezrámčekový 5,2-palcový Full HD displej, čipset vlastnej výroby Kirin 955 a 3 GB operačná pamäť RAM. nechýba slot na microSD karty do veľkosti 128 GB.

ikona

Základné info: Huawei P9Nová vlajková loď s 5,2'' Full HD displejom, čipsetom Kirin 955, až 4 GB RAM a 3 000 mAh batériou láka na duálny 12 Mpix fotoaparát, jeden RGB a druhý monochromatický. (živé fotografie)

Operačný systém Android 6.0 dopĺňa používateľská nadstavba EMUI vo verzii 4.1 s množstvom softvérových vylepšení. Najväčším lákadlom novinky je duálny 12-megapixelový fotoaparát vytvorený v spolupráci s firmou Leica. Pochybnosti o naozajstnej spolupráci vyvrátili obe firmy v spoločnej tlačovej správe.

RGB fotoaparát je určený na zachytenie farieb, zatiaľ čo druhý, monochromatický, vyniká pri získavaní detailov obrazu. Podporuje ostrenie fotoaparátu založené na troch metódach - laserovej, kontrastnej a výpočtu hĺbky - pričom vždy automaticky vyberie tú z nich, ktorá v daných podmienkach dosiahne najlepšie výsledky.

Vo výbave nájdete aj snímač odtlačkov, 3 000 mAh batériu, LTE i NFC (len pri single verzii), FM rádio chýba. Majitelia Huawei Pí dostanú aj prémiový servis. Kto stihne objednávku do 30. 4. 2016, získa k telefónu ako darček inteligentný náramok Huawei TalkBand B2.

Orientačná cena: 549 € (mobilonline.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

hyperloop 29.04.2016 - 16:23

a co slabsia P9 lite kde je? a silnejsia a lepsie vybavena verzia P9 plus pride k nam tiez? ..inak co som si vsimol P9 plus ma ovela krajsi dizajn aj premiovejsi look pouzity bol bruseny letecky hlinik ako aj pri honore 5x ci 5c na rozdiel od klasickej P9 ktora ma taky obycajny kov ako mal napr honor 7

Misko29.04.2016 - 16:43 Trvalý odkaz

P9 by bola moja druha volba po HTC 10. Telefon je prijemny na dotyk, displej je pekne citatelny a na prvy pohlad vyzera dostatocne ostry a fotak ma rychle zaostrovanie. Tych par fotiek co som spravil v predajmi malo dosatocne ostre detaily aj po zazoomovani do zaberu. Za taku cenu velmi dobra kupa myslim.

Karol29.04.2016 - 21:42 Trvalý odkaz

No mal som tú česť držať v ruke P9 a naozaj že krajší telefón som ešte nevidel...

Celá diskusia 4 príspevky