Huawei a Leica objasňujú spoluprácu na fotoaparáte radu P9

Majú najnovšie telefóny radu P9 fotoaparáty, na ktorých Huawei spolupracoval so známou firmou Leica, alebo išlo iba o marketingový ťah? Ako to vlastne je?

Posledné dni sa internetom šírili rôzne špekulácie, že v najnovších top modeloch Huawei P9 a Huawei P9 Plus nie sú fotoaparáty, vytvorené v spolupráci s firmou Leica, ale len certifikované od spoločnosti Leica, ktorá sa už dlhé roky venuje výrobe fotoaparátov.

K celej záležitosti sa obidve firmy vyjadrili v tlačovej správe, v ktorej sa uvádza, že na vývoji fotoaparátu pre najnovšie top modely Huawei i Leica spolupracovali a práve Leica stojí za mechanickou konštrukciou 12-megapixelového objektívu, optimalizáciou šošovky, kvalitou obrazu - podanie a vernosť farieb, vyváženie bielej, redukcia svetla, presnosť expozície a podobne. Fotoaparát takisto spĺňa najprísnejšie normy kvality pre výrobky sériovej výroby.

O kvalite fotoaparátu Huawei radu P9 svedčia aj fotografie zhotovené naším recenzentom Matúšom, ktorý ho v ďalekej Rige nešetril. Čoskoro sa môžete tešiť na recenziu, v ktorej sa kvalite snímok budeme určite podrobne venovať.

Zdroj: androidauthority.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu