Zaujímavé USB káble s microUSB aj Lightning konektorom v mobilonline.sk

Máte doma android aj iPhone? Prečo používať dva rôzne káble, keď stačí mať len jeden, no s dvoma konektormi? V internetovom obchode firmy mobilonline.sk nájdete množstvo šikovných káblov.

V obchodoch je pestrá ponuka rôznych káblov, obyčajných, farebných, s pevným textilným povrchom, ktorý pri častom alebo nadmernom ohýbaní zabraňuje lámaniu, i s viacerými koncovkami pre rôzne typy zariadení. Poslúžia nielen na nabíjanie, ale aj na prenos súborov medzi telefónom a počítačom.

Dátový a nabíjací kábel 2v1 pre iPhone je vyrobený z pevného TPE materiálu. Nielen že pekne vyzerá, ale je navíjací a ochranný kryt ho chráni pred poškodením. Napriek svojej dĺžke 1 meter zaberie menej miesta a nezamotá sa vám. Vždy použijete len takú dĺžku, akú práve potrebujete. Navíjací kábel v bielej farbe s konektormi v zlatom prevedení kúpite za cenu 8,90 eur.

Niekedy jeden kábel, ktorý dostaneme pribalený k iPhonu nestačí. Veď nabíjame nielen doma, ale aj v práci či aute. A tak sa vám možno zíde balenie, ktoré obsahuje tri káble pre mobilné zariadenia s Lightning konektorom. Tri kusy v bielej farieb kúpite za 6,99 eur, čo je naozaj výborná cena.

Dátový a nabíjací kábel 2v1 s microUSB a Lightning konektorom poslúži pre android aj iPhone. Má síce dĺžku len 20 centimetrov, ale aspoň zaberie, napríklad v taške, len málo miesta. Kúpite ho za 7,90 eur.

Dátový a nabíjací kábel 2v1 v tvare náramku poslúži podobne ako predchádzajúci výrobok pre zariadenia s microUSB i lightning konektorom. Dve koncovky môžete zasunúť do krytu pri USB a vznikne vám šikovný náramok. Kúpite ho v bielej farbe za 7,90 eur

Ďalší kábel ponúkne nielen dve rôzne koncovky, microUSB a Lightning konektor, ale má aj LED indikátor, ktorý svieti pri nabíjaní. Výhodou je aj plochý kábel, ktorý sa nezamotáva a dĺžka 1,5 metra. Predáva sa za 8,90 eur.

Tak ako? Vybrali ste si? Možno vás zaujme aj obojstranný USB kábel s microUSB konektorom, ktorému je podobne ako Lightning konektoru jedno, ktorou stranou ho do zariadenia vsuniete.

Obojstranný USB kábel Celly (recenzia kábla s unikátnym microUSB)

Rizikom kúpy neoriginálnych káblov pre Apple zariadenia je ich možná nekompatibilita. Apple sa chráni proti používaniu lacnejšieho príslušenstva, a niektoré káble vám po čase nemusia fungovať vôbec. Na displeji telefónu sa zvyčajne objaví hláška o použití neoriginálneho príslušenstva, iné fungujú bezchybne len do prvej aktualizácie iOS, potom sa môžu objaviť problémy. Ale nemusia, nie je to pravidlo.

No máme vlastné skúsenosti s káblami iných výrobcov než Apple, zakúpenými aj v predajni autorizovaného predajcu. Po aktualizácii systému prestali nabíjať, prípadne bolo potrebné opakovane zasúvať koncovku do konektora, aby sa nabíjanie konečne spustilo. Preto treba počítať aj s tým rizikom, že kábel môže byť po čase "problematický".

Diskusia k článku:

Peter 25.04.2016 - 00:34

Aj pre tie problemy vyssie popisane sa neoplati kupovat neorig. prislusenstvo, alebo iba originalne kable. Hold, ked som bral mobil za 700eur, ratal som s tym, ze si appky budem kupovat, a nie tahat apk a instalovat ako neznamy zdroj... Je pravda, ze kable su drahe, ale co mam ostat niekde v zahranici alebo na dovolenke vysiet bez energie len preto, ze 10eckovy kabel nejde? to nie...

Celá diskusia 1 príspevok