Ako si zväčšiť pamäť na iOS až o niekoľko GB? Jednoduchým trikom

Poradíme vám, ako si zväčšiť vnútornú kapacitu na iOS bez toho, aby ste museli ručne mazať nepotrebné fotografie, staré videá či nepoužívané aplikácie. Stačí malý, ale účinný trik. A nepotrebujete na to jailbreak.

Voľného miesta v smartfóne nie je nikdy dosť, zvlášť, keď používate Apple zariadenie s 16 GB alebo 32 GB úložiskom. Zaplniť takúto kapacitu fotografiami, hudbou či videami nie je vôbec problém.

Práve mnohí majitelia iPhonov s najmenším vnútorným priestorom sa stretli s tým, že si chcú niečo vyfotiť, či stiahnuť, no telefón hlási plnú pamäť. Ani aktualizácia na novšiu verziu iOS nemusí prebehnúť s nedostatkom pamäte bez problémov. Zvyčajne neprebehne vôbec. Preto určite viacerí z vás uvítajú návod, ako si aspoň trošku zväčšiť vnútornú pamäť iPhonu, iPadu alebo iPodu touch.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Ako na to? Je to síce ako škriabanie sa za pravým uchom ľavou rukou, ale pomôže vám uvoľniť aspoň zopár sto megabajt priestoru, ale pri opakovaní postupu získate aj niekoľko gigabajt. My sme štartovali s iPhonom 5S na 626 MB a na tretíkrát sme sa dopracovali až k 2,2 GB voľného miesta. Za dve minúty.

Otvorte si iTunes Store na mobilnom zariadení, vyberte sekciu Filmy a tam hociktorý film, ktorý však musí byť väčší, než voľné miesto vo vašom telefóne či tablete. Kliknite na "Požičať". Objaví sa však hláška o nedostatku voľného miesta a systém vás vyzve na spravovanie úložiska v Nastaveniach. Ťuknite v zobrazenom okne na Nastavenia - Úložisko a využitie iCloudu a tam si môžete pozrieť, koľko máte zrazu dostupnej kapacity. Nám sa zakaždým uvoľnilo približne 500 MB, takže po troch takýchto pokusoch o vypožičanie filmu sme získali 1,5 GB miesta.

Je pravdepodobné, že systém sa vymazaním cache snaží uvoľniť miesto na to, aby ste si mohli film stiahnuť. Postup môžete opakovať, netreba však zabúdať na to, že film musí byť väčší než kapacita voľnej pamäte.

Zdroj: reddit.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu