V Samsungoch nájdete stále menej aplikácií. Doinštalovať si musíte aj prehrávač hudby

Čitateľ Feďo sa pýta: Ako prehrávať pesničky alebo MP3 na Samsung Galaxy S7? Nechcem to prehrávať cez Hudba Play od Googlu, hľadám originálny prehrávač hudby od Samsungu."

Keďže už v redakcii testujeme Galaxy S7 aj S7 edge, odpoveď nebude ťažká. V posledných smartfónoch od Samsungu sa vyskytuje celá paleta rôznych aplikácií, ale internetový prehliadač od Samsungu musíte hľadať v priečinku Samsung. V ňom nájdete aj užitočný obchod s aplikáciami Galaxy Apps, v ktorom nájdete aj prehrávač videí, aj prehrávač hudby od Samsungu.

Prehrávač hudby od Samsungu nájdete aj v obchode Google Play. Samsung sa tak rozhodol prejsť na systém HTC. To ako prvé oslobodilo mnohé základné aplikácie od systému. Atraktívny internetový prehliadač, HTC Zoe či ďalšie aplikácie si tak musíte stiahnuť z obchodu Google Play, ale vďaka tomu ich update je oveľa jednoduchší. Predtým ste kvôli aktualizácii internetového prehliadača museli čakať na update celého systému.

Dnes už sú však aktualizácie nadstavby od Samsungu časté a niekedy majú veľkosť len pár megabajtov. Preto je záhadou, že dal Samsung prednosť prehrávaču hudby Hudba Play od Googlu (ktorý sa v novej es-sedmičke nachádza od rozbalenia) pred vlastným.

V rámci obchodov Google Play a Galaxy Apps nájdete aj množstvo ďalších užitočných appiek priamo od Samsungu, ktoré si do vášho smartfónu môžete doinštalovať, hoci tam pôvodne chýbali.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu