LG K8

Štýlový android nižšej strednej triedy s 5'' HD displejom, štvorjadrovým procesorom, OS Android 6.0 Marshmallow, 8 Mpix fotoaparátom, LTE, NFC a 2 125 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: Android 6.0 Marshmallow

chipset: ???

procesor: štvorjadrový 1,3 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 MHz, LTE

rozmery: 146 x 72 x 9 mm,

hmotnosť: ??? gramov

displej: uhlopriečka 5'' (127 mm), In-cell Touch, 2.5D Arc Glass, 720 x 1 280 b.,

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: 5 Mpix

pamäť: pamäť 8 GB + 1,5 GB RAM + microSD,

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps), LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), NFC,

ostatné: gps GPS, rádio pravdepodobne FM rádio,

batéria: Li-Ion batéria 2 125 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / Q2 2016

Neobsahuje/nepodporuje: čítačka odtlačkov, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode

Po kliknutí sa obrázok zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Rodinka modelov zo série K sa rozrástla o nových päťpalcových členov - K5 a K8. Obidve novinky ponúkajú výbavu určenú pre nenáročných zákazníkov a spája ich štvorjadrový procesor, 8 GB vnútorný priestor a elegantný dizajn.

LG K8 je vybavenejšou z dvojice noviniek. Ponúka elegantný dizajn s oblými stenami a 5-palcovým displejom s 2.5D sklíčkom, ktoré takisto vytvára zaoblený efekt. Zadná stena s odnímateľným krytom má jemne zdrsnený povrch, čo uľahčí držanie telefónu a používanie v jednej ruke. Na zadnej strane sú aj kontroverzné hardvérové ovládacie tlačidlá. Na vhodnosť ich umiestnenia sú totiž rozdielne názory.

Výbavou novinka nijak neohúri, no nenáročnému používateľovi zrejme bude stačiť. Nájdeme tu štvorjadrový procesor s taktom 1,3 GHz, pre Európu je určená 1,5 GB kapacita operačnej pamäte RAM a 8 GB interný priestor si rozšírite microSD kartami. Päťpalcová uhlopriečka displeja dostala HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov. Operačný systém pobeží v novej verzii 6.0 Marshmallow a určite nebude chýbať známe používateľské prostredie výrobcu s množstvom vylepšení.

Fotoaparáty nájdeme dva: zadný 8-megapixelový s LED bleskom a automatickým zaostrovaním a prednú 5 Mpix kameru, ktorá má ovládanie gestami pre ľahšie zhotovenie autoportrétov. Vo výbave nechýba rýchla dátová sieť HSPA, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, NFC a chýbať by nemalo ani FM rádio. Kapacita 2 125 mAh batérie nenadchne, no pri zvolenej špecifikácii jeden deň bežnej záťaže zrejme vydrží.

LG K8 bude na vybraných trhoch uvedené už tento týždeň, do Európy sa dostane o niečo neskôr. Cena bude upresnená pri štarte predaja. Na výber bude z troch farieb: zlatá, indigová a biela.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu