Prvý kontakt so Samsungom Galaxy S7 edge (video)

Krátke video s prvým podrobným pohľadom sme venovali aj novinke so zahnutým displejom. Samsungu Galaxy S7 edge narástla uhlopriečka na 5,5'' a dostal zaoblenejšie tvary, vďaka ktorým sa lepšie drží v ruke a konštrukcia už nereže do prstov.

Samsung Galaxy S7 edge má 5,5-palcovú uhlopriečku s QHD rozlíšením 1 440 x 2 560 bodov. Bočné hrany sú narozdiel od predchodcu oblejšie a menej sa zarezávajú do dlane. Lákadlom je zahnutý displej s informačným panelom a rôznymi funkciami vytvorenými špeciálne pre bočnú stranu displeja.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S7 edge (SM-935F)Zakrivená verzia modelu Galaxy S7 ponúkne 5,5” Quad HD displej, 4 GB RAM, 12-megapixelový fotoaparát s optickou stabilizáciou a svetelnosťou f/1.7. Bezkonkurenčná bude aj výdrž vďaka 3 600 mAh batérii.

Výkon bude mať na starosti procesor Snapdragon 820 alebo Exynos 8890, operačná pamäť RAM narástla na 4 GB. Vnútorná kapacita v 32 alebo 64 GB sa bude dať rozšíriť microSD kartami. Nové high-endy dostali opäť aj vodeodolnosť (minulá generácia ju nemala) a spĺňajú certifikáciu IP68. Vo výbave nechýba čítačka odtlačkov integrovaná do stredového tlačidla pod displejom, ani snímač tepu srdca.

Fotogalériu živých fotografií nájdete v samostatnom článku.

Ten nájdem pod LED bleskom 12-megapixelového fotoaparátu, ktorý dostal podobne ako menší braček Galaxy S7 sveteľnosť f/1.7. Rovnakú výnimočnú sveteľnosť dostala aj predná 5-megapixelová kamera. Kapacita batérie narástla na 3 600 mAh a podporuje bezdrôtové i rýchle nabíjanie Quick Charge.

Samsung Galaxy S7 edge (prvý kontakt)

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Peter Fejfar 26.02.2016 - 13:58

Krásny mobil. Ak by som nemal S6 edge, ktorý mi plne vyhovuje, tak by som ho hneď bral. Po nahodení androidu 6,0 je to softwarovo takmer totožný mobil. Škoda len, že tie hodiny na vypnutom displeji sú len výlučne pre model S7. Tiež je škoda, že v androide 6,0 je dole len miesto pre 4 ikony oproti androidu 5,1, kde bolo 5 ikon. Nastavenie mriežky ikon plochy na to nemá vplyv.

Celá diskusia 1 príspevok