Samsung Gear 360 - natočte si vlastnú virtuálnu realitu

Najnovšia kamera od spoločnosti Samsung umožňuje robiť 360° videá, ukladať ich do mobilných zariadení radu Galaxy a nahrávať ich na sociálne siete. Vlastný obsah možno použiť aj vo virtuálnej realite s Gear VR. (živé fotografie)

Rad príslušenstva Gear od Samsungu sa rozrástol o nové zariadenie, ktoré poteší fanúšikov domácich videí. Samsung Gear 360 umožňuje vytvárať a zdieľať nielen videá, ale aj statické snímky. Kamerku využiejete pri cestovaní, ale aj pri rodinných udalostich či akýchkoľvek chvíľach, ktoré chcete mať uchované aj vo virtuálnej realite. Vami vytvorený obsah ktorý si užijete cez okuliare Gear VR.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Kamera je vybavená duálnymi objektívmi s efektom rybieho oka, pričom oba majú 15-megapixelové snímače. Umožňujú zachytiť 360° videá vo vysokom rozlíšení (3 840 x 1 920) a zároveň podporujú 30-megapixelové statické snímky. Možno tiež zhotovovať 180° širokouhlé videá a obrázky s použitím iba jednej strany objektívu.

Samsung Gear 360 (prvý kontakt)

Kamera poslúži aj pri slabom svetle. Objektív Bright Lens F2.0 zachytáva snímky vo vysokom rozlíšení aj za zhoršených svetelných podmienok, v ktorých môžete vytvárať aj plne panoramatické videá. Vo výbave Gear 360 nechýba statív a je kompatibilný aj s širokým výberom doplnkov a stojanov na trhu.

Ak Gear 360 synchronizujete so smartfónmi Samsung, môžete sledovať náhľad nahrávaného obsahu v reálnom čase. Kamera automaticky ponúkne natočený obsah na zobrazenie a uloženie v smartfóne alebo na zdieľanie priamo na sociálnych sieťach vrátane Google Street View. Všetky funkcie budú dostupné prostredníctvom špecializovanej mobilnej aplikácie na stiahnutie z Galaxy Apps a Google Play. PC softvér potom ponúkne rozšírené možnosti úprav obsahu.

Samsung Gear 360 je kompatibilný s vybranými smartfónmi Samsung vrátane najnovších modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge a Galaxy S6. K dispozícii bude vo vybraných krajinách od druhého polroka 2016. Cenu nepoznáme.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu