Virtuálny operátor Juro: volania, SMS i 1 MB dát za dva centy

Na svete je nový virtuálny operátor Telekomu s názvom Juro, ktorý dnes spustil svoje služby. Na predplatenej karte ponúka polovičné ceny ako 4ka. No ani táto ponuka nie je bez háčika.

Snáď ako reakcia na štvrtého operátora, ktorý spustil svoje služby začiatkom októbra minulého roka, priviedol Telekom na svet Jura - nového virtuálneho operátora. Ľudový operátor, ako sám seba nazýva, láka na volania, SMS-kovania a dátovanie za dva centy. Cena platí nielen v sieťach SR, ale aj Európskej únie. V roamingu v krajinách EÚ zaplatíte za minútu, SMS/MMS a megabajt dát 0,04 €. Účtuje sa každá začatá sekunda odchádzajúceho hovoru. Kompletný cenník nájdete tu.

Má to však háčik. Musíte si každých 30 dní dobiť kredit sumou aspoň 5 eur. Ponuka zatiaľ platí do 15. 5. 2016. Čo bude po tomto dátume zatiaľ nevieme. Možno Juro prinesie novú ponuku a snáď aj doplnkové balíčky.

K novému operátorovi si môžete aj preniesť číslo, alebo si cez web kúpiť novú SIM kartu. Službu si môžete objednať aj na bezplatnom telefónom čísle 0800 800 800. Novú SIM kartu s úvodným kreditom 5 eur vám do piatich pracovných dní doručí kuriér. Hneď po kúpe tak môžete využívať dvojcentové ceny. Infolinka aj online chat sú už plne funkčné.

A čo bude po 30-tich dňoch, keď si nedobijete kredit vo výške aspoň 5 eur? Cena za minútu hovoru, jednu SMS či MMS správu v SR, do EÚ alebo 1 MB dát bude stáť 5 centov. Ako nám na infolinke potvrdili, zákazník predplatenej karty Juro využíva sieť Telekomu, takže má signál všade tak, kde Telekom. A pri využívaní dát má podľa infolinky k dispozícii aj LTE sieť. To však odporuje zverejneným rýchlostiam. Maximálne prenosové rýchlosti sú 42 Mbps pre prijímanie a 5,8 Mbps pre odosielanie dát. Takže pôjde len o prístup do 3G siete. Zrejme ešte nemajú pracovníčky infolinky kompletné informácie. Tarifikačný interval dátových prenosov je 10 kB pre všetky APN a účtuje sa ako suma prijatých a odoslaných dát.

Stav kreditu si môžete kedykoľvek bezplatne zistiť zavolaním na číslo *191# a karta je platná 365 dní odo dňa dobitia kreditu. Kým nedobijete kredit, má platnosť 180 dní. Kredit dobijete na webovej stránke operátora (od 3 - 10 eur) alebo cez dobíjacie kupóny (v hodnote 5 a 10 eur, sieť GG Tabak). Predvoľba Jura je 0909. Na Juro karte budú od začiatku fungovania dostupné aj služby ako SMS lístky, parkovné, poistenie cez SMS či iné služby tretích strán.

Juro má už aj svoju facebookovú stránku.

Zdroj: juro.sk

Diskusia k článku:

Nightmare 12.02.2016 - 12:47

reakcia na 4ku zo strany Telekomu... Ponuka platí do 15. 5. 2016. Všetky ceny sú uvedené v € s DPH a sú zaokrúhlené na 2 desatinné miesta. Juro je marketingové označenie elektronickej komunikačnej služby poskytovanej prostredníctvom mobilnej siete spoločnosťou Slovak Telekom, a. s.

Manobb12.02.2016 - 13:10 Trvalý odkaz

chyba tam balíček 1GB za 1€ ? tak potom je to nezaujímavé nielen pre tých co datujú, ale aj pre tých s mesačným výdavkom pod 5€ mesačne

zilincan12.02.2016 - 13:15 Trvalý odkaz

Ak daju este datovy balicek a spristupnia aj LTE, tak to 4ka moze zabalit. Pokrytie a sluzby Telekomu su na ovela lepsej urovni. Primarne to je urcene ale asi skor pre ludi, ktori si potrebuju obcas zavolat. Casom uvidia ako budu ludia a konkurencia reagovat. Je to len zaciatok a moze to byt len lepsie.

galaxi12.02.2016 - 13:23 Trvalý odkaz

Len pre telekom bude Juro cudzia siet.

Anonym (bez overenia)12.02.2016 - 13:29 Trvalý odkaz

jurko datovy balik nema,ale ked bude tak samozrejme daju hned info,skoda toho zatial kedze ja vyzivam fon len na 99% data prave

Celá diskusia 44 príspevkov