Snapdragon Wear 2100 - nový čipset pre nositeľné zariadenia

Qualcomm predstavil novú platformu Snapdragon Wear, ktorá je určená pre nositeľné zariadenia. Prvý produkt čipset Snapdragon Wear 2100 ponúka menšie rozmery, vylepšené senzory, nižšiu spotrebu energie a nový LTE modem.

Snapdragon Wear 2100 system-on-chip (SoC), je prvým v novom produktovom rade navrhnutý pre budúce generácie nositeľných zariadení.

Nástupca čipsetu Snapdragon 400, ktorý poháňa drvivú väčšinu súčasných inteligentných hodiniek s Android Wear, je o 30 % menší, ponúka o 25 % nižšiu spotrebu a tým aj dlhšiu životnosť batérie, Wi-Fi i Bluetooth s nízkou spotrebou a novú generáciu LTE modemu. Má aj múdrejšie senzory a umožňuje tak bohatšie algoritmy s väčšou presnosťou.

Snapdragon Wear 2100 podporuje nielen OS Android Wear, ale aj Android a je určený pre budúcu generáciu smart hodiniek, náramkov, inteligentných okuliarov i segment headsetov. Pre výrobcov je nový čip dostupný už teraz. Spoluprácu s Qualcommom potvrdil aj David Yoon, viceprezident divízie wearabless LG. Na zariadenia s novým čipom sa vraj môžete tešiť už tento rok.

Zdroj: qualcomm.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu