Vaio Phone Biz: Windows 10 Mobile s 3 GB RAM a 5,5'' Full HD displejom

Japonský výrobca Vaio ukázal očakávanú novinku s operačným systémom Windows 10 Mobile a výbavou vyššej strednej triedy. Zatiaľ je však určená len pre domáci trh.

Konkurent Lumií od Microsoftu je tu. Po dohadoch a špekuláciách tu máme nový windowsfón z Japonska. Vaio Phone Biz ponúkne solídnu výbavu, hliníkovú unibody konštrukciu a nový operačný systém Windows 10 Mobile. Telefón podporuje aj funkciu Continuum, no tá nájde využitie zatiaľ len v niektorých natívnych aplikáciách.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Displej dostal 5,5-palcovú uhlopriečku s Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov a je pokrytý odolným sklom. Vo vnútri pracuje osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 617, kde štyri jadrá sú taktované na 1,5 GHz a zvyšné štyri na 1,2 GHz a poteší 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný priestor ponúkne len 16 GB kapacitu, nechýba však slot na microSD kartu do 64 GB.

Obidve kamery disponujú štandardným rozlíšením strednej triedy, nájdeme tu zadný 13-megapixelový a predný 5-megapixelový fotoaparát. Vo výbave nechýba podpora HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 42,2 Mbps, LTE do 225 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ani GPS. Technológiou NFC ani infraportom zariadenie nedisponuje. Batéria dostala kapacitu 2 800 mAh. Hmotnosť telefónu je prijateľných 167 gramov, rozmery sú 156 x 77 x 8 mm.

Vaio Phone Biz sa má začať predávať v apríli tohto roka, cena je stanovená na 50 000 japonských jenov. Či sa objaví aj na iných trhoch než na domácom, výrobca zatiaľ neinformoval.

vaio.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu