Uber má nové logo a v decembri bol 3. najsťahovanejšou aplikáciou

Len po piatich mesiacoch od spustenia služby Uber v Bratislave, sa aplikácia v decembri umiestnila medzi najsťahovanejším softvérom vo svojej kategórii na Slovensku.

Uber prišiel na slovenský trh v polovici augusta minulého roka a spôsobil malú revolúciu. Našiel si svojich fanúšikov i odporcov, hlavne medzi taxikármi, ktorí mali obavu o svoje zisky.

Napriek silnej konkurencii sa Uber v decembri 2015 umiestnil v rebríčku najsťahovanejších aplikácií v obchodoch App Store a Google Play na popredných miestach a predbehol aj Hopin a Liftago, ktoré však prišlo len koncom minulého roka, začiatkom decembra, takže januárový rebríček môže byť iný. Aktuálne je v App Store na šiestom mieste a na piatom je konkurenčný Hopin. V Google Play je na tom Uber rovnako: Hopin ho predbehol a je šiesty, Uber sa musí uspokojiť so siedmym miestom.

V decembri 2015 sa aplikácia Uber umiestnila na treťom mieste v kategórii "Doprava" v rámci Google Play a na rovnakom mieste sa umiestnila aj v kategórii "Cestovanie" v rámci platformy iOS App Store na Slovensku.

ikona

Uber prichádza na Slovensko. Ponúka aj jazdy zadarmoSlužba Uber, ktorá chce byť lacnejšou alternatívou k tradičným taxíkom, prichádza od dnešného dňa 12-tej hodiny aj na Slovensko, konkrétne do Bratislavy. Aplikácia je určená pre operačné systémy Android, iOS a nezabudlo sa ani na Windows Phone.

Uber ponúka prepravu po Bratislave v neoznačených, súkromných autách, zvyčajne bez licencovaných vodičov, no aj to sa postupom času mení a Uber od svojich vodičov vyžaduje, aby licenciu získali. Cena za odvoz je zvyčajne o niečo nižšia než v bežnom taxíku a priemerná doba čakania na vozidlo je v súčasnosti štyri minúty.

Aplikácia používa GPS lokalizáciu na to, aby našla najbližšieho voľného partnerského vodiča. Akonáhle je požiadavka zaznamenaná, cestujúcemu sa zobrazí fotografia vodiča, jeho meno, ŠPZ vozidla a môže sledovať príjazd objednaného automobilu v reálnom čase. V prípade potreby ho môže aj telefonicky kontaktovať, napríklad preto, aby upresnil, kde presne na vozidlo čaká.

Používatelia aplikácie si mohli všimnúť, že posledná aktualizácia pre iOS a Android priniesla nové logo a font písma v názve. Zmenila sa aj úvodná animácia pri spúšťaní služby.

Aplikácia je bezplatne dostupná v Google Play, App Store alebo Windows Store.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Bloodeye 05.02.2016 - 12:16

Isiel som 2x Uberom a cena bola drahsia/rovnaka ako obycajny (pozn.z tych lacnejsich) taxik na tel. objednavku. Ziadna cenova revolucia ako sa vsetci strachali

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne05.02.2016 - 12:53 Trvalý odkaz

Myslim, ze ani nejde tak o cenu ako o model fungovanie firmy. Uber je hrozba pre stat, ukazuje ludom ze anarchokapitalizmus v praxi skutocne funguje a dokaze komercne prosperovat. Ale to je uz ina kapitola a s temou az tak nesuvisi :)

Celá diskusia 2 príspevky