Čo majú priniesť Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge?

Predstavenie nových top modelov Samsungu sa blíži a internetom, tak ako vždy, kolujú dohady a špekulácie o hardvérovej výbave noviniek. Podľa posledných uniknutých fotografií sa dizajn nezmení, potešiť by mohla vode odolnosť a podpora pamäťových kariet.

K najočakávanejším udalostiam roka vždy patrí uvedenie nového iPhonu a ďalšieho smartfónu radu Samsung Galaxy S. Špekulácie o pripravovaných novinkách sa internetom šíria už dlho a čím bližšie je dátum oficiálneho uvedenia, tým sa stretávame s dôveryhodnejšími informáciami. No stále sú to len neoficiálne dohady.

Najnovšie rendery, na ktorých majú byť Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge ukazujú, že zmeny v dizajne nenastali, veď prečo meniť niečo, čo u zákazníkov boduje. A tak sa dočkáme skôr vylepšení, ktoré, pokiaľ budú pravdivé, potešia množstvo fanúšikov Samsungu.

Podľa dátumu na displeji smartfónov to vyzerá, že novinky oficiálne uzrú svetlo sveta 21. februára, to znamená tesne pred začiatkom veľtrhu MWC 2016, ktorý sa už tradične koná v Barcelone. A na čo sa vraj môžeme tešiť? Na vode odolnú konštrukciu, podporu pamäťových kariet a snáď aj Force Touch displej, známy z iPhone 6S alebo Huawei Mate S. Vo vnútri má pracovať osemjadrový procesor Exynos 8890 (4 x 2,3 GHz + 4 x 1,6 GHz), 4 GB operačná pamäť RAM a samozrejmosťou má byť Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Hovorí sa však aj o procesore Snapdragon 820.

QHD Super AMOLED displeje budú zrejme veľkosťou zodpovedať minuloročným modelom Galaxy S6 a Galaxy S6 edge+, to znamená 5,1'' uhlopriečka pre S7 a 5,5'' obrazovka pre S7 edge. Vnútorný priestor by mal byť dostupný v 32 GB a 64 GB kapacite, batéria pri Galaxy S7 má mať 3 000 mAh, Galaxy S7 edge vraj dostane o 600 mAh viac. Napriek nijak výrazne vysokej kapacite akumulátora má byť výdrž veľmi slušná, za čo má vďačiť aj displeju s funkciou Always-on displej (AOD) so spotrebou 1 % za jednu hodinu. Radi si počkáme na reálne skúsenosti.

Fotoaparáty v top modeloch Samsungu patria tradične k tým najlepším na trhu. Novinky majú disponovať 12-megapixelovým zadným fotoaparátom so sveteľnosťou f/1.7 a 5 Mpix prednou kamerou.

Či sú všetky uvedené špecifikácie pravdivé sa dozvieme už o tri týždne. Na MWC v Barcelone nebudeme chýbať, a tak vám prinesieme čerstvé informácie priamo z oficiálneho predstavenia. Predaj noviniek má vraj v Európe odštartovať už 11. marca.

Doplnené 1. 2.

Samsung vo svojom videu už potvrdil dátum predstavenia ďalšej generácie Galaxy: 21. februára 2016.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

Slavo 01.02.2016 - 08:02

kiezby to vsetko splnili, no mam obavy ze sa stale jedna len o nepodlozene rumory.. kazdopadne uvadzacia cena bude urcite opat riadne mastna..:)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne01.02.2016 - 11:11 Trvalý odkaz

Hlavne ten f/1.7 fotoaparat, na ten som zvedavy, a aj na bateriu...

Samsung pekne inovuje kazdy rok viac a viac, kym pred par rokmi ajfon bol vzdy zaujimavejsi ako Samsung, teraz ajfony vyzeraju uz pri minulorocnej zostave ako črepy...

Som naozaj velmi velmi zvedavy co nam rok 2016 prinesie. Snad co najviac podarenych vykonnych telefonov so zaujimavymi moznostami fotoaparatov... A tak...

Slavo01.02.2016 - 12:39 Trvalý odkaz

takze nakoniec ked sa to tak vezme nova S7-ka+edge verzia budu predstavene vlastne este skor ako Mi5 od xiaomi, kto by to bol povedal.. :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne01.02.2016 - 12:56 Trvalý odkaz

Hlavne, S7/Edge sa k nam normalne dostanu par tyzdnov po predstaveni do obchodov, kym Mi5 bude par mesiacov pre EU zaujemcov vypredana.

A ak ten rumor s dual SIM prejde v sktuocnost, preco by niekto niekedy mal chciet skor Xiaomi ako Samsung?

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy01.02.2016 - 13:55 Trvalý odkaz

Hlavne keď budú za takmer rovnakú cenu.

Celá diskusia 8 príspevkov