Rada pre reklamu: kampaň 4ky neporušuje etický kódex

Rada pre reklamu (RPR) zamietla podanie operátora O2, ktorý napadol konkurenta za tvrdenie "Dobite a užívajte si kredit, ktorý už viac neprepadne". Podľa O2 malo ísť o klamlivú reklamu.

Rada toto tvrdenie odmietla a rozhodla v prospech Swanu. Podľa RPR reklama 4ky nie je v rozpore s Etickým kódexom reklamnej praxe a neobsahuje klamlivé údaje.

ikona

4ka spustila e-shop a dobíjanie kreditu i aktiváciu balíčka cez internetTak ako operátor sľúbil, spustil možnosť zakúpiť si novú SIM kartu a dobiť kredit cez internet. Prednostne budú obslúžení zákazníci, ktorí si rezervovali nové telefónne číslo v online kampani s názvom Vyberte si svoje číslo. Funguje už aj aktivácia internetového balíčka.

"Naši zákazníci si kredit dobíjajú a môžu ho využívať počas nasledujúcich 16 mesiacov. V prípade, ak si kredit nabijú, táto lehota sa vždy predlžuje na 16 mesiacov. Čerpať ho môže na jednotlivé služby počas celého trvania tejto doby. Zákazník môže zároveň využiť službu Prenos kreditu a preniesť kredit svojim známym úplne bezplatne. Po uplynutí 16-mesačnej lehoty je zákazník oprávnený požiadať nás o vrátenie kreditu, ktorý v rámci platnosti a účinnosti nevyčerpal a spoločnosť je povinná mu tento vrátiť. Tvrdenie, že dobitý kredit neprepadáva je teda pravdivé," hovorí riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb Swanu Peter Helexa.

Podľa nálezu arbitrážna komisia Rady zistila, že operátor na podmienky svojej ponuky zákazníkov upozorňuje zrozumiteľne a venoval komunikácii dostatočnú pozornosť.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Juraj 23.11.2015 - 11:03

Ne, aby zvýšili platnosť kreditu aspoň na 12 mesiacov. Radšej dajú podnet na toho kto má platnosť kreditu 16 mesiacov :-))

galaxi23.11.2015 - 12:19 Trvalý odkaz

Značku 4ka vlastni uplne niekto iný. Swan je iný bordel firma.

taky23.11.2015 - 12:49 Trvalý odkaz

A kto galaxi,pouc nas teda,kto je majitel znacky 4ka.

galaxi23.11.2015 - 13:21 Trvalý odkaz

Pozri si mobilmaniu, nechce sa mi to tu kopirovat.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease23.11.2015 - 15:36 Trvalý odkaz

Nič nové, firma Differnt Partners požiadala o registráciu značky "4ka" 7. Októbra (štvrtého 4ka spustila služby). Swan a Pošta amatérsky až 4. Novembra. Ale nič sa nedeje.

Podľa zákona o ochranných známkach nezapíše Úrad priemyselného vlastníctva (UPV) značku, ktorá nebola podaná v dobre viere. A je evidentné, že ide o špekulatívnu registráciu za účelom predaja.

Celá diskusia 8 príspevkov