Huawei: novú generáciu batérií nabijete za pár minút

Výrobca, známy aj inovatívnymi technológiami, ukázal novú batériu, ktorá je desaťkrát rýchlešia než súčasné batérie. Za päť minút dokáže nabiť akumulátor takmer do 50 % jeho kapacity.

Kameňom úrazu dnešných technológiami nadupaných mobilných zariadení je ich výdrž a dobitie spotrebovanej energie zaberie v tom lepšom prípade dve hodiny, niekedy viac.

Huawei však na sympóziu v Japonsku ukázal generáciu batérií, ktorá pomocou novej technológie dosiahli až desaťkrát rýchlejšie nabíjanie než súčasné batérie a dobitie do 50 % kapacity netrvá dlhšie než pár minút.

Na demo videách ukázal Huawei dva typy lítium-iónových batérií. Jednu s 600 mAh kapacitou (napríklad pre nositeľné zariadenia), ktorá sa do 68 % nabije za dve minúty a 3 000 mAh akumulátor, ktorý je možné za päť minút dobiť do 48 %, čo postačí na desať hodín hovoru.

Tieto rýchlonabíjacie batérie už prešli testovaní, a tak už zrejme čoskoro si nové telefóny a inteligentné hodinky nabijeme za oveľa kratší čas než doteraz.

Obidve videá s demo ukážkou rýchleho nabíjania v porovnaní s bežnou batériou si môžete pozrieť tu (2-minútové nabíjanie) a tu (5-minútové nabíjanie).

Zdroj: huawei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu