Zabudnite na tradičné akčné kamery. Prichádza revolučná 360fly

S novou 360-stupňovou kamerou môžete nasnímať svoje zážitky z dovolenky alebo adrenalínového športu zo všetkých uhlov. Podobne ako pri Google Street View, aj s 360fly si môžete nasnímané miesto pozrieť zo všetkých strán.

Nielen fanúšikov outdoorovej kamery GoPro nadchne nová akčná kamerka 360fly s možnosťou celokruhového záznamu. Bežné akčné kamery dokážu snímať video iba z diania pred kamerou, no táto kamerka posunula záznam domáceho videa do inej roviny.

Zosnímaný záznam si prezeráte rovnako pri Street View - pri prezeraní videa na počítači sa hýbete pomocou myši, v mobilnej aplikácii YouTube vám stačí iba hýbať telefónom do strán a pohybujete sa po priestore. Je to jednoducho paráda. Vidíte tak záznam nielen spredu, ale zo všetkých strán. Najvhodnejšie je použiť na prezeranie 360°videí na počítači Google Chrome, iné prehliadače môžu mať s prehrávaním problém, prípadne tento formát nepodporujú vôbec.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Kamera 360fly má guľové telo s priemerom 61 milimetrov, hmotnosťou 138 gramov a spĺňa certifikáciu IP67, takže sa nemusíte báť používania pri vode alebo v daždi. Umožňuje celokruhové snímanie videa v rozsahu 360° horizontálne a 240° vertikálne pri HD rozlíšení 1 280 x 720 bodov. konštrukcia je odolná proti nárazom (pád z 1,5 metra) a telo je prachotesné. Výrobca tiež garantuje funkčnosť kamery pri vonkajších teplotách od -20°C do +40°C.

Pre správnu orientáciu snímanej fotografie a video záznamu pri spracovaní, má kamera zabudovaný trojosý gyroskop a akcelerometre. Samozrejmosťou pri akčnej kamere je tiež stabilizácia obrazu. Nechýba zabudovaný mikrofón, ktorý sníma audio v mono kvalite (48kHz, 64 kbps AAC). Pri potápaní s kamerou je nutné na mikrofón umiestniť kryt.

Snímky a videá ložíte do 32 GB pamäte. Pre komunikáciu s kamerou, ovládanie snímania a editácie sú pripravené aplikácie pre operačný systém Android 4.3 a vyšší a iOS od verzie 8.0. Na tele kamery sa nachádza jediné spoločné tlačidlo na zapnutie a vypnutie zariadenia a na spustenie alebo zastavenie záznamu. Stav kamery signalizuje 3-farebná LED dióda a zabudovaný vibračný motor.

Kamerka je kompatibilná aj s okuliarmi Google Cardboard a podobnými zariadeniami pre virtuálnu realitu (VR), čo umožňuje prezerať si videá v plnohodnotnom prostredí virtuálnej reality. zabudovaná batéria s kapacitou 1 600 mAh postačí na dve hodiny nepretržitej prevádzky a jej dobitie na plnú kapacitu trvá asi 2,5 hodiny. 360fly pripojíte k externým zariadeniam pomocou Bluetooth, USB 2.0 alebo Wi-Fi.

Ukážka testovacieho videa z ulíc Londýna

Revolučná akčná kamera 360fly sa dostane do slovenských obchodov v priebehu najbližších dní za cenu 499 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy 12.11.2015 - 16:34

360˚video myškou môžete otáčať video okolokolomdokola :-) http://www.youtube.com/watch?v=j81DDY4nvos

Celá diskusia 2 príspevky