Technaxx MusicMan - nenápadný univerzál (video)

Cenovo dostupný prenosný reproduktor s hliníkovou konštrukciou poteší integrovaným FM rádiom, slotom na microSD kartu a USB portom v hornej stene.

Prenosný reproduktor Technaxx MusicMan má pekný dizajn, hliníkovú konštrukciu a dobrý zvuk. Poteší aj integrovaným FM rádiom (aj keď so slabším príjmom signálu), ktorí ocenia používatelia smartfónov, v ktorých rádio chýba. Ako FM anténa poslúži dodávaný audio kábel s dvomi 3,5 mm jackmi na koncoch. Reproduktor disponuje nielen slotom na microSD kartu, ale v hornej stene je USB vstup, do ktorého pripojíte napríklad USB kľúč plný vašej obľúbenej hudby a hudobná produkcia môže začať.

Základné špecifikácie:

Dva 45 mm meniče, hliníkové šaši, výkon zostavy 6 W, frekvenčný rozsah 150 - 18 000 Hz, 3,5 mm line-In stereo jack, slot na microSD/SDHC (max. 32 GB), USB host (do 32 GB), FM rádio, 600 mAh batéria, doba nabíjania 3 až 5 hodín, rozmery 160 x 50 x 50 mm, hmotnosť 212 gramov.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Pri zapnutí reproduktora sa rozsvieti aj modrá LED dióda v spodnej stene, ktorá počas prehrávania bliká a pri nabíjaní zružovie. Ovládanie je jednoduché a tlačidlá sú ľahko nahmatateľné. Na prednej strane sa nachádzajú tlačidlá s funkciami prehrávanie/pozastavenie, zvýšenie a zníženie hlasitosti, prehrávanie vpred a vzad a prepínacie tlačidlo pre USB/SD kartu a FM rádio.

Zadná stena obsahuje vstup pre anténu, nabíjací kábel, line-in, slot na microSD kartu a vypínač. Hudbu môžete samozrejme prehrávať aj zo smartfónu, stačí ho prepojiť s reproduktorom. No iba káblom, technológiu Bluetooth tu nenájdeme.

Výdrž má na starosti 600 mAh batéria, ktorá by mala ponúknuť štyri hodiny prehrávania hudby, reálne sme počas testovania dosiahli dve až maximálne tri hodiny. Dodávaným káblom môžete batériu v reproduktore využiť aj na dobitie energie vášho smartfónu.

Technaxx Musicman sa na Slovensku predáva v niekoľkých farbách a cena necelých 20 eur je veľmi prijateľná.

Orientačná cena: 19 eur

Technaxx MusicMan, MusicMan Nano (BTX7) a powerbank Lighthouse (TX31)

Okrem šikovného reproduktora Technaxx MusicMan sme vyskúšali aj ďalšie dva produkty: bezdrôtový Bluetooth reproduktor MusicMan Nano s integrovanou handsfree funkciou, hliníkovou konštrukciou, slušnou hlasitosťou, malými rozmermi a 300 mAh batériou a powerbank Lighthouse so 7 800 mAh kapacitou. Záložný zdroj poslúži nielen na nabíjanie externých zariadení, ale aj ako LED svietidlo. V balení nájdete aj diaľkové ovládanie, ktorým si meníte farebný odtieň, intenzitu osvetlenia a efekt svietenia.

Záver:

Reproduktor Technaxx MusicMan je ideálnym riešením napríklad na chatu alebo stanovačku. Vďaka integrovanému FM rádiu vám neunikne žiadny dôležitý zápas a cez slot na microSD alebo USB vstup v hornej stene zariadenia si pustíte svoju hudbu napríklad z pamäťovej karty v smartfóne prípadne USB kľúča, ktorý máte za normálnych okolností pripojený do autorádia. Poteší aj prijateľná cena, za ktorú dostane reproduktor s dobrým zvukom, hliníkovou konštrukciou a až štyrmi možnosťami prehrávania hudby.

Diskusia k článku:

Andrej 23.10.2015 - 19:20

Technaxx Musicman som mal asi blbý kus, za mesiac odišiel a vyhodil som ho ale inak zvuk na takú škatulu celkom ušiel :)

Borland23.10.2015 - 21:12 Trvalý odkaz

Fakt by som rad zistil, aky to ma zvuk. Pocul som Bose soundlink mini II a parada. Lenze ten stoji 200€.

Richard Hombauer23.10.2015 - 22:20 Trvalý odkaz

Toto je v ramci tejto cenovej kategorie velmi schopna hracka. Urcite ju neradno porovnavat s reproduktormi za dvesto eur. :) Poruchovost, zial, zhodnotit nedokazem.

Celá diskusia 3 príspevky