Acer prináša na Slovensko nové smartfóny série Z a herný tablet Predator

Acer predstavil niekoľko zaujímavých noviniek, ktoré si už čoskoro budete môcť môžete kúpiť aj v slovenských obchodoch. Okrem trojice cenovo dostupných androidov s podporou LTE a dual SIM funkciou, sa hráči môžu tešiť aj na osempalcový herný tablet radu Predator.

Novinky zo septembrovej výstavy IFA 2015 sme si mohli pozrieť na novinárskom stretnutí so zástupcami spoločnosti Acer. Nové androidy série Z v troch veľkostiach a atraktívny osempalcový tablet zameraný na hráčov vám postupne predstavíme aj v samostatných článkoch s podrobnými špecifikáciami.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Všetky smartfóny spája operačný systém Android 5.1 Lollipop, podpora LTE sietí a funkcia dual SIM. Súčasťou systému sú vopred nainštalované aplikácie na správu, rodičovskú kontrolu a navigácia s mapovými podkladmi od TomTomu s dvojročnou bezplatnou aktualizáciou.

Acer Liquid Z330 je najlacnejší a najslabšie vybavená android z trojice noviniek. Ponúka 4,5’’ IPS displej s FWVGA rozlíšením 480 x 854 bodov, štvorjadrovým 1,1 GHz procesorom, 1 GB RAM, 8 GB vnútornou kapacitou, slotom na microSD kartu, dve SIM karty, Androidom 5.1 Lollipop a 2 000 mAh batériou.

Novinka láka na dve kamery, ktoré majú rovnaké, 5-megapixelové rozlíšenie. Zadnému nechýba automatické zaostrovanie a prisvetľovacia dióda.

Novinka bude čoskoro v slovenských obchodoch dostupná v čiernej a bielej farbe za odporúčanú cenu 129 eur.

Acer Liquid Z530 je päťpalcový dual SIM android, v ktorom takisto beží verzia 5.1 Lollipop. Displej dostal HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov, o chod systému sa stará štvorjadrový procesor od MediaTeku s taktovacou frekvenciou 1,3 GHz, operačná pamäť ponúkne buď 1 GB alebo 2 GB kapacitu a vnútorný priestor s 8 GB alebo dvojnásobnou 16 GB veľkosťou. Nechýba možnosť rozšírenia microSD kartami.

Aj tu nájdeme dvojicu fotoaparátov s rovnakým rozlíšením, no tentoraz sa vyšplhalo na osem megapixelov, čo určite poteší fanúšikov autoportrétov. Zadná kamera dostala automatické zaostrovanie a LED blesk. Batéria má 2 420 mAh.

Acer Liquid Z530 sa bude predávať v bielej a čiernej farbe za odporúčanú cenu 139 eur alebo 159 eur v závislosti od kapacity pamätí.

Acer Liquid Z630 je najväčším modelom z trojice noviniek a láka na veľký 5,5-palcový HD displejj. Zvyšná hardvérová výbava je takmer rovnaká ako pri Z530-tke. Výhodou novinky je silná 4 000 mAh batéria, ktorá by mala ponúknuť výdrž minimálne dva dni na jedno nabitie.

Liquid Z630 je v slovenských obchodoch už dostupný a kúpite ho v čiernej farbe za cenu približne 199 eur.

Acer Predator 8 je určený hráčom a zaujme už na prvý pohľad netradičným dizajnom. Prednej strane dominuje štvorica hlasných reproduktorov v atraktívnej červenej farbe, ktorá dodáva tabletu dravý vzhľad.

Osempalcový IPS displej má jemné Full HD rozlíšenie 1 920 x 1 200 bodov. Vo vnútri beží nový procesor Intel Atom Zx s grafikou Intel HD, 2 GB operačná pamäť RAM a 64 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB. Operačný systém aj tu je vo verzii 5.1 Lollipop. Vo výbave nájdeme aj 5-megapixelový zadný fotoaparát a 2 Mpix prednú kameru.

Konkurent tabletu Nvidia Shield sa má začať predávať v novembri, odporúčaná cena je stanovená na 349 eur.

Diskusia k článku:

Knoxville 09.10.2015 - 00:35

Ten tablet Predator ma rozlisenie 1200x1920 nie 1200x1280 bodov.Opravte si to...

Lenka Ivančíková09.10.2015 - 01:42 Trvalý odkaz

vdaka, piseme o Full HD, no cisla sa nam nejak pomiesali. :)

Celá diskusia 3 príspevky