Michal Domin z LG: teší ma úspech modelu Spirit 4G LTE

V rámci projektu September s LG sme sa zhovárali s Michalom Dominom, obchodníkom a merchandiserom značky u nás. Ak vás zaujíma, ktorý model LG je na našom trhu najúspešnejší alebo ako sa u nás presadilo prvé androidové véčko, čítajte ďalej.

Michal Domin má v rámci LG viacero dôležitých funkcií. Venuje sa napríklad merchandisingu, starostlivosti o tovar v predajniach či e-shopoch. Skrátka, má prehľad o tom, ako sa LG na Slovensku darí, čo sa tu predáva dobre a čo horšie. Týmto smerom sa uberala aj naša diskusia.

Aké telefóny LG sú u nás najpopulárnejšie?

Jednoznačne LG Spirit 4G LTE, či už v základnej verzii, ktorá dominuje bežnému trhu s telefónmi, alebo Spirit 4G LTE, ktorý je mimoriadne úspešný u slovenských mobilných operátorov. Zákazník tak získa praktický, štýlový telefón, na ktorom môže využívať LTE pripojenie, ktoré sa stále viac a viac teší obľube na Slovensku.. Stále je úspešná aj G3-ka, ktorá sa v tomto čase už iba dopredáva.

Potvrdzuje sa, že staršie vlajkové lode sú stále populárne. Je pre teba, ako "obchoďáka" jedno, či predávaš novinku alebo starší model?

Nie je to jedno. Uprednostňujem novinky a LG sa celkovo zameriava na tohtoročné modely, hlavne viac a viac populárne LTE modely. Model G3 je výnimkou, ktorá sa už len dopredáva.

LG G3 sa teda už oficiálne do obchodov nedodáva?

Nie, už sa len dopredávajú posledné kusy zo skladov a oficiálny predaj gé-trojky na Slovensku bude v najbližších týždňoch ukončený.

Na aké smartfóny LG sa môžeme ešte do konca tohto roka tešiť?

Do konca roka prídu ešte dve novinky, na ktoré ešte niekoľko dní platí informačné embargo. Ale máme sa na čo tešiť.

Tlačidlá na zadnej strane smartfónov LG považujem za kontroverzné. Aký osud čaká tento netradičný nápad v najbližších mesiacoch?

Implementácia týchto tlačidiel v zadnej stene nastala na základe dlhodobého výzkumu. Predpokladám, že v tomto trende budeme pokračovať aj budúci rok, a to na modeloch všetkých kategórií.

Ak však počúvam niekde v kancelárii hudbu a chcem rýchlo zmeniť hlasitosť...?

Naši zákazníci si už zvykli na funkciu Knock On (prebudenie poklepaním po displeji), ktorá umožní rýchlo rozsvietiť displej a v hornej lište zmeniť hlasitosť.

Na Slovensku sme nedávno uvítali nové androidové véčko LG Wine Smart. Ako sa mu darí?

LG Wine Smart sa predáva od začiatku septembra aj na voľnom trhu, aj u operátorov. Presné čísla povedať nemôžem, ale realita je prekvapivo dobrá a predaj modelu u nás každým týždňom narastá. Ten telefón je určený najmä menej náročným zákazníkom, ktorí doteraz smartfónom s dotykovými displejmi odolávali. Tu je okrem dotykovej obrazovky aj 29 užitočných tlačidiel, pričom ten telefón môžete ovládať výhradne prostredníctvom nich. Chcel by som tiež podotknúť, že Wine Smart podporuje pripojenie LTE.

Môžeme sa tešiť aj na nejakého nástupcu, prípadne vybavenejšie androidové véčko, ktoré by Wine Smart na našom trhu doplnilo?

Zatiaľ o nástupcovi nemám bližšie informácie. V Južnej Kórei bol uvedený podobný produkt s rovnakým názvom, ale lepšími parametrami a príjemnejším dizajnom. Jeho cenovka však prekračuje tristoeurovú hranicu. Operátorom sa Wine Smart páči najmä vďaka Androidu a podpore LTE. Práve takýto model môže naučiť ďalšiu skupinu zákazníkov inštalovať aplikácie a používať internet v mobile.

Ktorý je tvoj najobľúbenejší model od LG?

Jednoznačne LG G4. Používam ho v čiernej koženej verzii. Je to výborný telefón, spokojný som aj s výdržou, displejom a ergonómiou. Keď teraz chytím do rúk rovný mobil, automaticky mi to zakrivenie zadnej strany chýba. Obchodne verím novinkám G4c a G4s, teší ma úspech modelu Spirit 4G LTE.

Aká je tvoja obľúbená vlastnosť nadstavby od LG? Spomenúť môžem úpravu tlačidiel v spodnej časti displeja, prebudenie a uspatie poklepaním, šikovnú hornú lištu, Knock Code…

Najviac používam funkciu Knock On, teda prebudenie a uspatie poklepaním prsta po obrazovke.

Aké sú tvoje obľúbené androidové aplikácie? Čo si hneď inštaluješ do nového mobilu?

Na komunikáciu jednoznačne Viber (pracovné veci) a WhatsApp (na súkromnú komunikáciu), a veľmi som si už zvykol aj na bankové aplikácie, konkrétne appku Tatra Banky. Vďaka funkcii LG Backup si nemusím nič ručne inštalovať, ale všetok obsah do nového mobilu prenesiem prostredníctvom nej.

Keď už mám smartfón od LG, ako je to u nás so servisom?

Pokiaľ ide o záručný servis telefónu od mobilného operátora, v takom prípade treba prístroj priniesť do danej predajne a spísať reklamáciu. Ak je to prístroj z e-shopu alebo inej bežnej predajne, je možné využiť zberné miesta nášho výhradného distribútora IRDistribution. Novinkou je oficiálne zberné miesto pre LG servis telefónov z voľného predaja. Nájdete ho na Pažítkovej ulici 1 v Bratislave. Tento LG mobil HUB prevádzkujenáš zmluvný partner.

Ako je na tom Slovensko s príslušenstvom LG?

Najžiadanejšie sú puzdrá Quick Circle, ktoré cez okrúhly priezor umožňujú skontrolovať čas a notifikácie na modeloch LG Spirit 4G LTE, G4c, G4s a samozrejme aj na vlajkových lodiach. Naživo ich môžete vidieť napríklad v predajniach Orangeu.

Na výstave IFA v Berlíne som videl nádherný Bluetooth reproduktor Music Flow P5. Dostane sa aj na náš trh?

Snažíme sa o to. Jeho cena by sa mala pohybovať okolo sto eur a máme naň prekvapivo priaznivé reakcie. Aj na zvuk, aj na jeho dizajn. Tento produkt, podobne ako Rolly Keyboard, by mal stihnúť slovenský predvianočný trh.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu