AKG Y50 - výborný zvuk, ale jedine cez kábel

Recenzia slúchadiel v štyroch farebných prevedeniach s výborným zvukom, náušníkmi, ktoré dobre potláčajú okolitý hluk a diaľkovým ovládaním.

Slúchadlá AKG Y50 zaujmú už na prvý pohľad štýlovým prevedením v štyroch výrazných farbách: žltej, červenej, modrej a tradičnej čiernej. Kvalita prehrávaného zvuku nás veľmi milo prekvapila.

Základné špecifikácie:

Frekvenčný rozsah: 16 Hz až 24 kHz, 40 mm meniče, maximálny výstupný výkon: 100 mW, 3,5 mm koncovka, dĺžka kábla 1,2 m, hmotnosť 190 gramov, vstavaný diaľkový ovládač s mikrofónom.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Uzavretý dizajn náušníkov eliminuje okolitý ruch naozaj dobre. Za pohodlie nosenia patrí pri týchto slúchadlách dávame malé mínus, pretože pri dlhšom nosení na hlave tlačia, ale hodina či dve počúvania hudby nie sú žiadny problém. Možno keby bol hlavový most viac mäkký, prejavilo by sa to aj na príjemnejšom pocite z dlhšieho nosenia.

Na bokoch hlavového mosta nájdete šikovné číselné označenie veľkostí, takže môžete mať obidve strany nastavené symetricky. Na vnútornej strane meničov sú výrazné označenia pravej a ľavej strany, ktoré poslúžia na rýchlu orientáciu.

S počítačom alebo mobilným zariadením prepojíte slúchadlá s 1,2 m dlhým káblom s 4-pinovou 3,5 mm koncovkou, na ktorom nechýba diaľkový ovládač. Ním si pozastavujete a prepínate skladby alebo vďaka vstavanému mikrofónu poslúži aj na príjem hovoru. Počas prenášania slúchadiel v taške alebo ruksaku ich jednoducho sklopíte, na ochranu pred poškodením poslúži mäkké cestovné puzdro, ktoré nájdete v balení.

AKG Y50 ponúkajú veľmi mäkké hĺbky, kompaktný zvuk a vyvážené stredy i výšky. Okrem pohodlia nosenia sa nedá na tieto slúchadlá povedať nič zlé.

Orientačná cena: 89,90 € (Vždy.sk)

Na jeden záber: AKG Y50

Záver

Kto nehľadá bezdrôtové Bluetooth slúchadlá, pre toho sú AKG Y50 veľmi dobrou voľbou. Na počúvanie obľúbenej hudby počas cestovania do práce alebo pri večernom relaxe v kresle sú ako stvorené. Dlhšie používanie, napríklad niekoľko hodín v práci, však nemusí byť kvôli tvrdšiemu hlavovému mostu práve pohodlné.

Diskusia k článku:

jarpo 10.09.2015 - 02:16

To by už aj bolo zlé, aby AKG-čka mali zlý zvuk :)

Celá diskusia 1 príspevok