Android tip: SHMUapp - podrobná predpoveď počasia

Táto predpoveď počasia čerpá údaje z webu Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) a patrí v našej redakcii medzi naiobľúbenejšie. Krátke video vám šikovnú aplikáciu predstaví.

S príchodom jesene prichádzajú aj dážď a vietor, a tak je táto aplikácia užitočná nielen počas letných horúčav, kedy vás vopred upozorní na vysoké teploty, ale aj v ostatných mesiacoch roka, kedy sa výstrahy pred silným vetrom, nadmernými zrážkami alebo snehom určite zídu.

V menu SHMUapp sa nachádza niekoľko užitočných funkcií. Nájdete tu nielen podrobnú predpoveď pre celé Slovensko, ale vďaka časti Radary gmaps aj aktuálny stav počasia. Nechýba sekcia Textová predpoveď, Výstrahy, Úhrn zrážok, Radary či známy Model Aladin s podrobnými informáciami.

SHMUapp patrí podľa nás medzi najlepšie aplikácie, aké môžete aktuálne pre svoj android v Google Play nájsť. Máte aj vy nejaký tip na aplikáciu o počasí? Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými v diskusii pod článkom.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Peter 06.09.2015 - 13:07

Ja používam Weather Clock Widget...Je to super apka ktorá ma upozorní na búrku v mojom meste a v nastavení moje Miesta si zvolím mestá ktorékolvek na svete a ukáže mi predpoved a aktuálne počasie...naozaj naj apka pre mna zadarmo stiahnete google play

martian06.09.2015 - 15:19 Trvalý odkaz

EZ Weather ako widget hodiny+pocasie. Pozna aj moje bydlisko, ma pekne skiny, priamo cez widget sa dostanem na budik, do kalendara a na podrobnejsiu predpoved. Ale toto je skor len kvoli krase, povodny widget od Samsungu sa mi nepacil.
Realne na pocasie pouzivam kombinaciu 3 aplikacii: SHMUdroid, Meteor-Meteoradar a WeatherMaps.
Meteor berie data meteoradarov z CHMI (chmi.cz), co mi absolutne vyhovuje, kedze byvam na zapade a prevlada tu zapadne prudenie. Ma aj sikovny widget s aktualnou zrazkovou situaciou.
WeatherMaps zobrazuje pre (takmer) celu Europu oblacnost, zrazky, blesky, aktualne teploty, vratane predpovedneho modelu na dalsich 24h.
Ale SHMUapp vyzera dobre a tusim nahradi minimalne SHMUdroida.
Vdaka za tip! Len pri takychto videach by mozno bolo lepsie ozeliet seba sameho v zabere a naplno nazoomovat na displej. ;)

martian06.09.2015 - 15:36 Trvalý odkaz

Doplnam (kedze sa mi v mobilnej verzii stranky nepodarilo najst editovanie prispevku):
SHMUapp odskusana a mam 2 vytky. Aladin widget nie je az taky pekny (nechava dost velke biele ramiky po bokoch), ani velmi prehladny (pri mensich rozmeroch).
SHMUDroid ma lepsie vymyslene zoomovanie v meteograme - samotny meteogram sa mi zvacsi, ale adekvatne k tomu sa aj zmeni mierka hodnot na osi y, pricom ich stale vidim. SHMUapp to zoomuje na styl obrazku, takze ak chcem vidiet ciselnu hodnotu, musim sa posunut ku kraju.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease07.09.2015 - 03:46 Trvalý odkaz

Najdôležitejšie sú widgety počasia a tie má SHMUapp - user UNfriendly. Nepochybujem o najpresnejších info. Používal som predchodcu.. špičkové zrážkové grafy, radarové zábery atď., ale nepotrebujem sa hrabať v aplikácii a sledovať tam podrobnosti.

Bol som totiž v minulosti zvyknutý na Go Weather Ex a ich živé dynamické tapety počasia. Pokiaľ to nespoplatnili. Proste pozriem na pozadie a hneď mi je jasné ako je vonku..

Takže som hľadal alternatívu na dynamickú tapetu počasia a tú som našiel v podobe Weather Now. A dočasne kombinoval s tu viackrát spomenutým widgetom Weather & Clock..
Až kým Weather Now neprišiel aj s vlastným widgetom a dovolím si tvrdiť najlepším na Google play. Hodnotenia tomu nasvedčujú.

Čiže aktuálne iba Weather Now: živá tapeta + widget

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hamsterbeat.wallpaper…

Celá diskusia 9 príspevkov