Z telefónu vám môžu odchádzať SMS na zahraničné čísla. Bez vášho vedomia (doplnené)

Slovákov začali v posledných dňoch trápiť SMS správy, ktoré sú bez ich vedomia odosielané na zahraničné čísla. Problém sa týka aj našej redakčnej SIM karty a vyzerá to, že to zasiahlo množstvo zákazníkov. Skontrolujte si radšej spotrebu.

Včera upozornil portál Mobilmania.sk na podozrivé SMS správy, ktoré sú odosielané na zahraničné čísla bez toho, aby o tom zákazníci vedeli. Vo výpise správ v telefóne ich nenájdete, zistíte to až z podrobného výpisu hovorov.

Ako sme zistili, problém sa týka aj jedného nášho redakčného čísla, konkrétne je registrované u O2. Z výpisu hovorov sme zistili, že problém so samovoľným odosielaním SMS správ trval od 27. - 31. augusta. Išlo o rôzne zahraničné čísla. Nepomôže ani reštart telefónu, vytiahnutie SIM karty či obnovenie továrenských nastavení.

Tento problém sa vraj týka nielen smartfónov, ale aj obyčajných “hlúpych” telefónov. Naša redakčná SIM karta je v iPhone 5S. Takže vírus na Androide vylučujeme.

Aj keď sme zaznamenali problém len s O2 číslom, aj to len s jedným a zvyšné v našom okolí sú bez problémov, oslovili sme všetkých našich troch operátorov a čakáme na ich vyjadrenia. Hlavne nás zaujíma stanovisko O2, ako majú zákazníci postupovať a či je potrebná reklamácia.

Zaregistrovali ste podobné podozrivé SMS-ky aj vy? Budeme radi, keď sa vyjadríte v diskusii pod článkom. Možno pomôžete operátorovi objasniť príčinu.

Doplnené 2. 9. 12:00 hod o stanovisko O2:

"Problém nevyžiadaného zasielania SMS správ sa týkal malého počtu SIM kariet. Aj vďaka rýchlej reakcii našich zákazníkov pri ohlasovaní problému sa podarilo v krátkom čase vzniknutú situáciu stabilizovať. Zasiahnutí zákazníci sa nemajú čoho obávať, uniknuté SMS samozrejme nebudeme účtovať."

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

ZeroG 02.09.2015 - 11:25

Ked sa odosielaju aj po vytiahnuti SIM, nepojde teda o problem/virus u O2?

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne02.09.2015 - 11:54 Trvalý odkaz

Tak toto je vcelku neprijemne.. tiez mame operatorov s maznelkou O2, ona ma sms zadarmo a ja zatial ziadnu zvlastnu aktivitu nepozorujem

Lenka Ivančíková02.09.2015 - 11:57 Trvalý odkaz

Logika smeruje tymto smerom. Uvidime, co povie operator.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease02.09.2015 - 12:10 Trvalý odkaz

No, ale zdroj píše "SMS sú odosielané aj po vytiahnutí SIM karty, vypnutí telefónu, zablokovaní SIM karty či zablokovaní odosielania SMS správ. Ako je to možné, zatiaľ nie je jasné."

:-)) zablokovaní sim!?
Takže nemám MOBIL (vypnem / rozbijem), ani SIM (zablokujem / hodím do koša)

A sms sa stále odosielajú :-D
PARANORMAL ACTIVITY

galaxi02.09.2015 - 12:16 Trvalý odkaz

včera som si písal online z O2 a spomenul som prípad ktory riešila mobiania. Pani v O2 o tom nič nevedela povedať a počula to o do mňa ako novinku.

Celá diskusia 16 príspevkov