Ako vznikol názov Sony a prečo je na displeji telefónov čas 10:35?

Značka Sony je tu už takmer sedemdesiat rokov a ako popredný výrobca elektroniky je známa po celom svete. Nielen prehrávačmi Walkman a hernou konzolou PlayStation, ale aj smartfónmi a inou elektronikou. Na oficiálnom blogu zverejnili kolekciu piatich faktov, ktoré ste možno o Sony nevedeli. My sme vybrali odpovede na dva z nich.

Ako vznikol názov Sony?

Sony nebolo vždy len Sony, ale spoločnosť začínala s názvom Tokio Tsushin Kogyo, ktorý sa Američanom ťažko vyslovoval. Názov Sony vzniklo spojením dvoch slov: z latinského “Sonus” (zvuk) a pomenovania “sonny”, čo bolo v Amerike 50. rokov označenie pre chlapcov. Spoločnosť zmenila oficiálne svoj názov na Sony v roku 1958.

Prečo sa na displeji smartfónov zobrazuje čas 10:35?

Otázka, ktorá trápi mnohých. Niektorí tvrdia, že ide o zakódovaný termín konca sveta, iní si myslia, že toto je ten najvhodnejší čas pre fotografovanie nových produktov. Ďalšie úvahy hovoria o tom, že keď spočítate všetky čísla spolu, získate číslo deväť, s ktorým sa v gréckej mytológii spájajú múzy. Alebo že ide o poctu basketbalistovi Kevinovi Durantovi, ktorý nosí na svojom drese číslo 35 a hudba mu nie je cudzia.

Tak či tak, odpoveď na túto otázku sme sa na blogu blogs.sonymobile.com nedozvedeli. Výrobca si ju zatiaľ necháva pre seba.

Diskusia k článku:

peter34 26.08.2015 - 15:59

Ten basketbalista sa volá Kevin Durant, niekde vám to "t" vypadlo.

Lenka Ivančíková26.08.2015 - 18:25 Trvalý odkaz

Ano, "t" doplnene. Vdaka. :)

Celá diskusia 2 príspevky