Lenovo Vibe Shot na Slovensku

Lenovo oficiálne uviedlo na slovenský trh výborne vybavený smartfón. Láka na netradičný dizajn a 16 Mpix fotoaparát, ktorý ponúka infračervené zaostrovanie, dvojpolohovú spúšť a manuálny režim.

Na oficiálnom uvedení fotomobilu Vibe Shot na Slovensko sme sa dozvedeli aj niekoľko zaujímavých informácií. Lenovu sa na Slovensku v predaji smartfónov darí. Od augusta minulého roka, kedy vstúpilo Lenovo oficiálne na náš trh, sa na Slovensku predalo spolu 115-tisíc smartfónov tejto značky. Aj keď je najväčší záujem o lacné telefóny, zákazníkov zaujali aj nadupané modely Vibe Z2 Pro (predaných 7200 kusov) a Vibe X2 (3 600 kusov). Lenovu sa darí aj v globálnom meradle. Za prvý tohtoročný polrok patrilo do prvej top päťky výrobcov smartfónov na svete, konkrétne mu patrí štvrtá priečka.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Medzi najžiadanejšie telefóny značky Lenovo na Slovensku patrí aj model A6000, ktorý láka na dobrý pomer cena / výkon. O dva týždne sa na Slovensku objaví jeho vylepšená verzia s dvojnásobnkou kapacitou obidvoch pamätí - 2 GB RAM a 16 GB vnútorného priestoru za odporúčanú cenu 165 eur, čo je len o 10 eur viac než koľko stojí prvá verzia A6000.

Najväčšia pozornosť na dnešnom novinárskom stretnutí však patrila Lenovu Vibe Shot, ktorý spája funkcie fotoaparátu a smartfónu do jedného zariadenia. Používateľ má k dispozícii nielen automatický režim, ale jednoduchým posunutím hardvérového prvku z auto do polohy Pro zapnete režim s manuálnym nastavením fotoaparátu. Profesionálny režim prináša manuálne ovládanie napríklad clony, rýchlosti spúšte a ISO nastavenia. Svetovým prvenstvom je funkcia panoramatických selfie záberov, s ktorou môžete urobiť tri selfie zábery a spojiť ich do jedného, s viacerými ľuďmi.

Okrem toho vyniká aj netradičným dizajnom a výborne spracovanou konštrukciou. Na jej spodnej časti sa nachádza i putko, na ktoré môžete pripevniť šnúrku na ruku a nemusíte sa tak obávať, že vám telefón pri fotení vypadne z ruky.

ikona

Základné info: Lenovo Vibe ShotPäťpalcový fotomobil s Full HD displejom, 16 Mpix fotoaparátom s infračerveným zaostrovaním, optickou stabilizáciou, prednou 8 Mpix kamerou, osemjadrovým procesorom, OS Android 5.0, LTE a 2 900 mAh batériou.

Veľkým lákadlom fotomobilu je 16-megapixelový snímač s optickou stabilizáciou obrazu, trojfarebným bleskom, infračerveným zaostrovaním a zafírovým sklíčkom. Objektív nevystupuje nad povrch telefónu, tak sa nemusíte obávať jeho poškriabania. Kvalitu fotografií a videa si môžete pozrieť v našom článku, kde sme snímky porovnali s najlepším fotomobilom od Samsungu. Oba prístroje totiž ponúkajú 16 Mpix rozlíšenie s východiskovým pomerom strán 16:9.

ikona

Porovnanie fotoaparátov: Galaxy S6 edge+ a Lenovo Vibe ShotAko fotí smartfón s najlepším fotoaparátom od Lenova? Snímky sme porovnali s najlepším fotomobilom od Samsungu.

Vibe Shot sa nemusí hanbiť ani za zvyšnú hardvérovú výbavu, ktorá zahŕňa osemjadrový procesor, 3 GB RAM, 32 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB, 5-palcový Full HD displej, podporu LTE sietí a 3 000 mAh batériu.

Odporúčaná cena Lenova Vibe Shot je 399 eur. Dostupný je v perlovej bielej farbe, grafitová šedá a karmínová červená verzia príde v polovici septembra. Kúpite ho napríklad aj v internetovom obchode mobilonline.sk.

Lenovo Vibe Shot (tlačovka + prvé dojmy)

Diskusia k článku:

ondrakomous 25.08.2015 - 22:24

ten s tim cervenym rameckem vyzera bohovsky

Celá diskusia 1 príspevok