BlackBerry Venice: Android a vysúvacia klávesnica?

Už dlhší čas sa špekuluje, že BlackBerry prinesie smartfón s Androidom. Evan Blass, alias @evleaks, známy rôznymi hodnovernými únikmi, zverejnil na svojom Twitter účte nové informácie o pripravovanej novinke.

Pokiaľ sa špekulácie potvrdia, pôjde o naozaj zaujímavý kúsok. Nové BlackBerry pomenované Venice by malo dostať dnes už takmer zabudnutý typ konštrukcie s vysúvacou hardvérovou klávesnicou. Podobne ako véčka, aj vysúvačky postupne zmizeli po príchode dotykových telefónov z trhu.

Druhou výraznou zaujímavosťou má byť upravená verzia Androidu (alebo upravený BlackBerry OS na Android?), ktorá vraj v novinke pobeží. Podobne ako napríklad Nokia, aj BlackBerry sa dlho bránilo použitiu Androidu vo svojich smartfónoch, aj keď treba spomenúť, že nový systém BB už umožňuje spúšťať niektoré Android aplikácie. No vyzerá to, že už aj v BlackBerry pochopili, že ísť tvrdohlavo proti prúdu sa nemusí vždy vyplatiť. Nebude však chýbať množstvo natívnych BB aplikácií.

Ako to nakoniec s Venice dopadne a ako sa podarilo skĺbiť BlackBerry s Androidom, na to si ešte nejaký čas počkáme. No výsledok by sme vraj mali vidieť ešte tento rok. Veď vysúvačka s Androidom tu už dávno nebola.

Zdroj: twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

Nightmare 25.08.2015 - 08:41

to by bolo parada! este nedavno som chcel aby spravili smartfon s vysuvnou konstrukciou a hla :D keby to neboli len famy

ondrakomous25.08.2015 - 12:21 Trvalý odkaz

to uz je jisty, unikly i videa, navíc ten clovek, kterej to zverejnil je vždycky spolehlivej, co sem cetl i diskuze na BBczech, tak BB guru Vojta to neprimo potvrdil, ze to bude opravdu první BB s androidem, ted se spis spekuluje, jaky to bude mit zabezpeceni a jaky novy funkce do toho BB pridali, nicmene uspesny to bude, ja jim to preju, bude to urcte bestseller, o tom nepochopibuju, to co zarobi na tomhle telefonu, nenarobili za celou existenci BB. Fantastickej HW, vysuvna klavesnice, cistej android, to bude litat jak vitr, cena bude vysoka, ale s temi specifikacemi se to da ocekavat.

Celá diskusia 2 príspevky