Tri z ôsmich vecí, ktoré nás v moderných autách hnevajú, súvisia so smartfónmi

Vedeli ste, že keď k modernému audiosystému s podporou funkcie MirrorLink pripojíte káblom moderný smartfón, jeho displej zhasne? Tvorcovia tejto zázračnej technológie totiž vedia oveľa lepšie než vy, ktoré funkcie vášho smartfónu v aute potrebujete. Dokonca aj zakúpená navigácia Sygic vám bude nanič, pretože "mirrorlinková" je predávaná samostatne.

Chcete si pred jazdou zadať do bezplatnej navigácie Waze váš cieľ? Tak radšej zapojte kábel do nejakej 12 V auto nabíjačky s USB koncovkou. Človek by neveril, že v roku 2015 sa namiesto pokroku dočká takéhoto obmedzovania. Viacero podobných prípadov nájdete v článku Osem vecí, ktoré nás na moderných autách hnevajú (19. 8. 2015).

Napríklad minule som musel ísť cez celú Bratislavu do novej budovy IBM. Nevedel som adresu, tak som do Waze zadal IBM a po zobrazení online ponuky vyhovujúcich názvov som si vybral prvú na Patrónke. Trvalo to asi dve sekundy. Neviem si predstaviť namiesto toho blúdenie prstom po mape na spomalenom multimediálnom systéme v akomkoľvek aute, než by som danú lokalitu našiel a označil ako cieľ. A takýchto prípadov dnes zažívam mnoho. Aj preto by som si už dnes nekupoval auto s navigáciou, ale skôr so základným autorádiom s podporou Bluetooth na počúvanie hudby a hlasné telefonovanie. Všetko ostatné totiž zvláda môj smartfón lepšie než príplatkové autorádio za niekoľko stoviek eur navyše. Mimochodom, teraz testujem držiak Arkon RMG 279 a ten drží ako pribitý nielen na skle, ale aj na palubnej doske.

Ak vás zaujíma MirrorLink v praxi, klikajte na článok Čo je to MirrorLink a ako funguje? (28. 4. 2015).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu