Microsoft vraj chystá nové prémiové smartfóny Lumia s Windows 10

Aj keď kúpa mobilnej divízie Nokia nebola podľa posledných informácií spoločnosti zisková, na smartfóny Microsoft nezanevrel. Možno sa čosoro dočkáme nových modelov.

Výkonný viceprezident pre Windows zariadenia Terry Myerson na výročnej konferencii Worldwide Partner Conference povedal, že čoskoro uvidíme nové prémiové Lumie s Windows 10. Informoval o tom web wmpoweruser.com.

Aj keď ide Microsoft prepúšťať takmer 8-tisíc svojich zamestnancov, chce zákazníkov osloviť novými modelmi. Nielen low-endami, ale zamerať sa chce aj na strednú a vyššiu triedu. Už dlhší čas sa špekuluje o pripravovaných novinkách Lumia 940 a Lumia 940 XL, nástupcoch minuloročného high-endu Nokia Lumia 930.

ikona

Microsoft: z mobilnej divízie prepustíme 7 800 zamestnancovVyzerá to, že kúpa Nokie nebola výhodnou investíciou. Microsoft na svojej stránke oznámil, že prepustí takmer 8-tisíc zamestnancov, a to hlavne z oblasti mobilného biznisu.

Lumia 930

Nie je známy termín, kedy nové zariadenia ukáže verejnosti, no blíži sa tradičný septembrový veľtrh IFA, na ktorom nie je núdza o nové mobilné zariadenia. Je teda možné, že prémiové novinky budú predstavené práve tam. Alebo skôr?

Zdroj: wmpoweruser.com

Diskusia k článku:

Matej 14.07.2015 - 14:41

Už by konečne mohli predstaviť model okolo 4,3 palca, s tenkým rámikom, špecifikáciami aspoň pre strednú triedu a kvalitným foťákom. Jediné menšie lumie sú teraz tie 4xx low end zdochliny, a 5 palcový je príliš veľký. Dúfam že mi moja s4 mini vydrží kým prídu s niečím takýmto. Človek by aj chcel Lumiu, ale z toľkých modelov nie je ani jeden dobrý kompakt.

Pavol Pavučko14.07.2015 - 14:52 Trvalý odkaz

tak čo som počul tak microsoft ma pripravených až 6 telefˇonov ... a vraj každý rok plánuje predstaviť 6 nových podobne ako apple len po 6 mobilov za rok .... ďalšia novinka ktorá s šíri vraj budú Lumia 940 a 940 XL stať viac ako Galaxy S6 a na hranici iPhone 6 a možno j viac ... možno kôli skeneru očí Iris

Anonym9114.07.2015 - 15:11 Trvalý odkaz

Tak zrejme očakávajú, že s Windows 10 sa zrazu ľuďom zapáčia.

Brano14.07.2015 - 17:07 Trvalý odkaz

bohuzial kompakty pomalicky vymieraju. Vsetko 5 a viac palcov, ak neratam tie najlowenovejsie pristroje. Nebodaj chce clovek kompaktny vykonny dualsim, to bohuzial na trhu uz neexistuje :) Ale tak hold, asi si to trh ziada

ondrakomous14.07.2015 - 20:31 Trvalý odkaz

blizi se konec smlouvy s nokii, najednou udelaji komplet novej system a nabuseny smartphony, pet let to neslo a najednou to jde?zajimavy. ted je otazka, kdo je bude vyrabet, kdyz se MS rozhodl zlikvidovat nokii jednou pro vzdy.

Celá diskusia 23 príspevkov