Orange: využívajte LTE pripojenie aj v Poľsku a Španielsku

Orange prináša svojim zákazníkom možnosť využívať rýchlu dátovú LTE sieť aj v roamingu. Medzi prvé krajiny patrí Poľsko a Španielsko a čoskoro pribudnú ďalšie.

Je čas dovoleniek, a tak sa cestovatelia s dostatočným roamingovým balíkom možno potešia možnosti surfovať v rýchlej LTE sieti aj za hranicami. LTE roaming môžu medzi prvými využívať návštevníci v Poľsku a Španielsku, čoskoro pribudnú aj ďalšie krajiny.

Pilotnou krajinou je Poľsko, kde sa LTE sieť obojstranne otvorila už 29. júna. To znamená, že aj zákazníci poľského operátora budú môcť pri návšteve Slovenska využívať rýchly mobilný internet. V Španielsku bude tento benefit k dispozícii od 2. júla.

V najbližších dňoch spustí operátor 4G roaming aj vo Francúzku, v Českej republike, Maďarsku, Nemecku, Chorvátsku a Rakúsku.

Vďaka roamingovým balíkom môžu zákazníci Orangeu v celej EÚ a Švajčiarsku sťahovať dáta za šesť, respektíve deväť centov za jeden megabajt. Netreba však zabúdať na to, že v 4G sieti sa dáta míňajú rýchlejšie než v 3G.

Pozn. redakcie: Využívanie LTE pripojenia v roamingu plánuje pre svojich zákazníkov aj O2. Zatiaľ v Českej republike, kde už volajú, SMS-kujú a dátujú slovenskí zákazníci modrého operátora ako keby boli doma v obývačke. No zatiaľ “len” v 3G sieti. Roaming je u našich západných susedov totiž už od minulého roka zrušený.

Čoskoro, približne v polovici júla, bude podľa vyjadrenia hovorkyne O2 Martiny Jamrichovej, sprístupnené v Čechách aj používanie LTE siete. Slovenskí zákazníci tak nebudú obmedzení roamingovými balíčkami a pokiaľ majú aktívny ktorýkoľvek z dátových balíkov operátora, predplatený objem dát môžu využiť na surfovanie po webe bez strachu z vysokých faktúr.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lumiak625 01.07.2015 - 11:28

Dáta sa v 4G rýchlejšie nemíňajú. Pri tých cenách by sa správali rovnako ako v 3G. Ja sa aj spýtam načo je LTE roaming pri tých zderstvách dobrý? Radšej si človek kúpi SIM miestneho operátora. O2 tiež zbytočne v CZ ide ponúkať LTE roaming. Tie súčastné balíky sú nízke. Najlepšie, že na SK poriadne LTE ani nemajú. Až bude minimálny balík 50GB potom má LTE zmysel - aj v roamingu....

Celá diskusia 1 príspevok