Na jeden záber: Sony Xperia M4 Aqua

Krátka video recenzia 5-palcového vodeodolného androidu s výbavou strednej triedy, ktorý poteší výdržou na jedno nabitie i výkonom, sklame však nízkou dostupnou kapacitou vnútornej pamäte.

Sony Xperia M4 Aqua je nástupcom minuloročného modelu M2 Aqua, ktorý sa však na náš trh ani nedostal. Oproti minuloročnému modelu prináša väčší displej s vyšším rozlíšením, silnejší procesor, dvojnásobok RAM a vylepšené fotoaparáty.

Takisto disponuje certifikáciou IP65/68, ktorá označuje, že telefón je odolný proti prachu a vode a vydrží 30-minútový pobyt v hĺbke až 1,5 metra. Procesor má osem jadier, kde štyri sú taktované na 1,5 GHz a zvyšné štyri na 1 GHz. Operačná pamäť RAM ponúka 2 GB. Slabinou európskej verzie je katastrofálne nízka kapacita používateľsky dostupnej pamäte. Problém nevyrieši ani slot na microSD kartu a presune časti aplikácii na pamäťovku.

ikona

Sony Xperia M4 Aqua - päť palcov odolných voči vodeRecenzia 5'' vodeodolného androidu s HD displejom, 13 Mpix fotoaparátom a 2 400 mAh batériou. Výkon mu, na rozdiel od kapacity úložiska, nechýba.

Uhlopriečka displeja narástla na päť palcov, rozlíšenie na HD (720 x 1 280 bodov). Obidva fotoaparáty sa dočkali vylepšenia, zadný dokáže zhotoviť snímky až v 13-megapixelovom rozlíšení, predný sa pýši piatimi megapixelami. Vo výbave nechýba Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, NFC, DLNA, podpora rýchlej dátovej siete HSPA+ ani na FM rádio.

Na jeden záber: Sony Xperia M4 Aqua

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

rtg 29.06.2015 - 16:03

z recenzie vasho kolegu ale vyplyva, ze automaticky senzor jasu telefon obsahuje :)

tom4as29.06.2015 - 19:07 Trvalý odkaz

Zdravím, máte nejaké pravidlá pri výbere zariadenia do recenzie "Na jeden záber"? Alebo to ide spôsobom, čo nám distribútor dodá? Zaujíma ma to preto, lebo výber sa mi v ostatnom čase zdá byť dosť jednotvárny (prevládajú lacnejšie androidy) Nebol by čas napr. na, pre Slovákov stále exotické, Blackberry? K samotným videám len toľko, že ich najväčším plusom je ich autentickosť. Ak raz systém (zariadenie) nie je odladený, tak to aj vidieť. Len tak ďalej...

Lenka Ivančíková29.06.2015 - 22:05 Trvalý odkaz

Zvycajne zariadenie, ktore testujeme na recenziu, zaradime aj do serie Na jeden zaber. O BlackBerry mame samozrejme zaujem, no zatial nie je ziadne dostupne na test.

Celá diskusia 3 príspevky