Google odhalil najvyhľadávanejšie cieľové destinácie na Slovensku

Krásy Slovenska sprístupnené cez Street View objavuje čoraz viac používateľov vyhľadávača Google. K už existujúcim zbierkam pribudli ďalšie panoramatické snímky historických pamiatok a zaujímavých miest Slovenska. Ktoré turistické destinácie a slovenské Street View panorámy zaujali používateľov Google Maps najviac?

Internet je dôležitým nástrojom rozvoja turizmu a Slováci ho využívajú v plnej miere, čo potvrdzuje štatistika, že iba 2 % Slovákov vyhľadáva a nakupuje hotelové pobyty bez využitia internetu. Na druhej strane až 95 % Slovákov vyhľadáva informácie o hotelových pobytoch online. Veľkú váhu pr výbere majú odporúčania známych (38 %).

Cez mobilné zariadenia sa pripája čoraz viac Slovákov, pričom až 70 % z nich vlastní dve a viac zariadení pripojených na internet a napríklad pri cestovaní a na prístup k mapám denne používa smartfón viac než pätina Slovákov.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Google pri snímaní nových miest opäť využil špeciálny Street View batoh tzv. Trekker, s ktorým sa vydal do slovenských národných parkov a zavítal aj do Veľkej a Malej Fatry, Slovenského krasu, Pienin, Polonín a Muránsku Planinu.

V interiéroch bol na snímanie použitý špeciálny Street View vozík tzv. Trolley, vďaka ktorému si budete môcť pozrieť aj expozície Trenčianskeho múzea, Trenčiansky hrad, Draškovičov kaštiel v Čachticiach, Slovenské technické múzeum v Košiaciach a ďalšie.

Do špeciálnych zbierok pribudol, okrem iného, aj drevený evanjelický artikulárny kostol v Kežmarku, ktorý bol v roku 2008 zapísaný do zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Máte tak skvelú príležitosť nazrieť do vnútra tejto unikátnej stavby priamo z pohodlia svojich obývačok.

Na novinárskom stretnutí sme sa dozvedeli, ktoré slovenské cieľové destinácie patria na Mapách Google medzi najvyhľadávanejšie.

Prírodné krásy a kultúrne pamiatky:

1. Spišský hrad

2. Bojnický zámok

3. Slovenský raj

4. Hrad Červený kameň

5. Demämovská jaskyňa slobody

6. Bratislavský hrad

7. Dobšinská ľadová jaskyňa

8. Belianska jaskyňa

9. Roháče - Spálená dolina

10. Oravský hrad

Zábava a oddych:

1. Aquapark Tatralandia

2. Letisko M.R. Štefánika

3. Jasná Nízke Tatry

4. Slovakia Ring

5. Zimný štadión Ondreja Nepelu

6. Letisko Košice

7. ZOO Bojnice

8. Aquapark Oravice

9. Agrokomplex - Výstavnictvo Nitra

10. ZOO Bratislava

Street View

1. Popradské pleso

2. Aquapark Tatralandia

3. Vysoké Tatry

4. Nízke Tatry

5. Jazierka lásky

6. Spišský hrad

7. ZOO Bojnice

8. Bardejov

9. Gino Paradise Bešeňová

10. Kúpele Piešťany

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

marek26.06.2015 - 11:52 Trvalý odkaz

to bol asi ďalší pokus o vtip.

Celá diskusia 3 príspevky