Na jeden záber: LG G4

V sérii našich krátkych video recenzií nesmie chýbať aktuálny top model od LG s 5,5’’ QHD displejom, dostatočným výkonom, výborným zadným fotoaparátom a snáď bezkonkurenčnou prednou kamerou. Sklame však výdržou na jedno nabitie.

LG G4 je prvým telefónom, ktorý okrem nadupanej výbavy ponúka zadný kryt potiahnutý pravou, ručne spracovanou kožou. A práve čiernu koženú verziu sme vyobracali pred našou redakčnou kamerou.

Smartfón ponúka výkonný šesťjadrový procesor, 3 GB operačnú pamäť RAM a 32 GB vnútorný priestor rozšíriteľný microSD kartami až do neobvykle vysokej hodnoty 2 TB. IPS displej s 5,5-palcovou uhlopriečkou má jemné rozlíšenie 1 440 x 2 560 bodov. Kapacita batérie sa oproti predchodcovi nezmenila, stále ponúka slušných 3 000 mAh a v nastaveniach telefónu nechýba šetriaci režim s možnosťou prispôsobenia. No kombinácia vysokého rozlíšenia a výkonného procesora ponúkne len jeden deň aktívneho používania. Menej náročný používateľ sa môže dostať aj na dvojdňovú výdrž.

ikona

LG G4 - experimenty bokom! Okrem tlačidielRecenzia 5,5'' QHD nástupcu G3-ky, ktorý prináša väčšie rozmery, viac výkonu, lepšie fotoaparáty, kožené zadné kryty a opäť iba priemernú výdrž.

Do smartfónu dal výrobca 16-megapixelový snímač s optickou stabilizáciou, laserovým zaostrovaním a množstvom fotografických funkcií. Vo fotoaparáte LG G4 si môžete nastaviť všetko, čo potrebujete: ostrenie, uzávierku, ISO, expozíciu aj vyváženie bielej. Okrem formátu JPEG je k dispozícii aj surový formát RAW, ktorý umožní maximálne využitie aj úpravu fotografií, a zároveň nie je potrebné sa báť straty detailov. Predný 8-megapixelový fotoaparát je vhodný pre milovníkov autoportrétov a patrí k najlepším na trhu.

Prečítajte si: Porovnanie fotoaparátov: LG G4 vs. Samsung Galaxy S6

Medzi zvyšnými špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, infraport, DLNA, FM rádio i NFC.

Na jeden záber: LG G4

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

tom4as 20.06.2015 - 01:19

Znova celkom vtipná recenzia. Trochu však prestávam rozumieť výrobcom resp. tvorcom operačných systémov či ich nadstávb. WebOS, ktorý s ovládaním gestami pred rokmi začínal, či aktuálny BBOS 10 si vystačia s pár gestami a ovládanie je jednoduché a intuitívne. Ale tu LG komplikuje už obyčajné odomknutie displeja. Ak takto pokračujú aj pri ovládaní systému, to aby si človek nosil papierik s poznámkami, čo a ako ovládať.

Nightmare20.06.2015 - 09:30 Trvalý odkaz

nuz Android je o tom :) kopa nastaveni a gest tu sa mozes vyhrat
iOS,BBOS a WP su intuitivnejsie OS

Peter20.06.2015 - 09:31 Trvalý odkaz

A co akoze komplikuju? To ze pridali dalsiu (mimochodom skvelu) moznost zabezpecenia a odomknutia je komplikacia? Vsak ta ju nikto nenuti pouzivat tak ako aj dalsie z moznosti ktore ti vyrobca do fw prida.

Nightmare20.06.2015 - 09:38 Trvalý odkaz

a inak LG nic v G4 take prevratne nepridal len vylepsil viac veci ako fotak napriklad a celkom sa mi to paci ze sa nehrnu tak dopredu s blbostami...

nerd20.06.2015 - 10:38 Trvalý odkaz

nightmare ked prisiel android 4.4.4 tak myslim ze na gsmarene testovali ktory system je ako jednoduchy a "intuitivny" (neznasam to slovo :D)
android bol +/- rovnako ako iOS vo vysledku bol o fuz lepsi. win bol uplna katastrfa. ;)

Celá diskusia 15 príspevkov