Infinix predstavil 260 W káblové a 110 W bezdrôtové nabíjanie

Preteky v rýchlosti nabíjania gradujú. Na doplnenie 25 % energie vám bude onedlho stačiť iba minúta. A aj bez kábla to môže z nuly na 100 % trvať len niekoľko minút.

Realme len nedávno prinieslo na trh prvý smartfón Realme GT Neo5 s 240 W rýchlym nabíjaním a už ho prekonal Infinix. Značka, ktorá sa na slovenskom trhu ešte len udomácňuje. Výrobca sa na sociálnych sieťach pochválil novým rekordom. 

Infinix prináša novú technológiu 260 W nabíjania, ktorá sľubuje dobitie štvrtiny kapacity 4400 mAh batérie za minútu, do 100 % to trvá iba 10 minút. Potrebný je ale špeciálny kábel s 13 A prívodom prúdu. Aj po 1000 nabíjacích cykloch má mať batéria zachovaných 90 % z pôvodnej kapacity. 

Ďalšou novinkou je 110 W bezdrôtové nabíjanie, kedy sa do 100 % dostanete za 16 minút. Špeciálna Infinix nabíjačka s integrovaným ventilátorom ponúka duálnu orientáciu umiestnenia zariadenia, teda na výšku aj na šírku. 

Zatiaľ však ide iba o oznámenie novej technológie, nie je jasné, kedy sa na trhu objaví aj v komerčných produktoch. Je pravdepodobné, že pôjde o niektorý smartfón série Infinix Note, ktorá patrí v portfóliu značky k najvybavenejším. 

Zdroj: twitter.com/Infinix_Mobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu