LG Watch Urbane LTE

Štýlové, vodeodolné hodinky s certifikáciou IP67, okrúhlym 1,3'' displejom, vlastnou LG platformou, podporou LTE, Wi-Fi, NFC a 700 mAh batériou, z ktorých si aj zavoláte a napíšete SMS správu. (živé fotografie + VIDEO)

Základné parametre:

OS: LG Wearable Platform

chipset: Qualcomm Snapdragon 400

procesor: 1,2 GHz

grafický procesor: Adreno 305

frekvencie: LTE

rozmery: ??? x ??? x ??? mm,

hmotnosť: ??? gramov

displej: P-OLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 320 x 320 b., 245 ppi, uhlopriečka 1,3'' (33 mm)

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 4 GB + 1 GB RAM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps), LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), NFC,

hudba: hudba MP3 prehrávač

ostatné: gyroskop, kompas, akcelerometer, barometer, IP67, gps GPS, akcelerometer, snímač tepu srdca

batéria: Li-Ion batéria 700 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená

Neobsahuje/nepodporuje: fotoaparát, HDMI, FM rádio,

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

LG na blížiacom sa MWC 2015 v Barcelone predvedie novú generáciu inteligentných hodiniek. Elegantný dizaj a spracovanie sa od predchodcu G Watch R nelíšia, zostala aj vodeodolnosť s certifikáciou IP67, takže by mali bez poškodenia vydržať až 30-minútový pobyt v sladkej vode do hĺbky jedného metra.

Pribudla však podpora NFC a LTE, s hodinkami LG Watch Urbane LTE si tak zavoláte a poslať či prijať môžete aj SMS správu. Bližšie špecifikovanú podporu frekvencií sme sa však zatiaľ nedozvedeli. Na viac podrobností si budeme musieť ešte pár dní počkať. Výrobca tvrdí, že v hodinkách nájdeme všetky komunikačné možnosti smartfónu zabalené do kovových náramkových hodiniek s 1,3-palcovým P-OLED displejom s rozlíšením 320 x 320 bodov. V závislosti od operátora bude možné využívať aj push-to-talk (PTT), známe napríklad zo starých Nokií, čo je vlastne komunikácia s ostatnými zariadeniami v rovnakej mobilnej sieti ako cez vysielačku.

Srdcom hodiniek je 1,2 GHz procesor Qualcomm Snapdragon 400 a úplne nový operačný systém vytvorený LG špeciálne pre potreby nositeľných zariadení. Tri fyzické tlačidlá na boku umožnia ľahký prístup k rade funkcií. Cez horné tlačidlo vstúpite do menu rýchlych nastavení, stredné tlačidlo prepína medzi ciferníkom a zoznamom nainštalovaných aplikácií a spodné tlačidlo funguje ako šípka Späť. Má však aj SOS funkciu, dlhé stlačenie automaticky vytočí vopred nastavené telefónne číslo a odošle posledné GPS súradnice.

Okrem štandardných fitness funkcií ponúkne aj snímač tepu srdca a špecializované funkcie pre golfistov, cyklistov a peších turistov. Z ostatných špecifikácií vieme, že budú mať 1 GB RAM, 4 GB vnútorného priestoru a nebude chýbať Wi-Fi ani Bluetooth. Batéria má 700 mAh kapacitu, čo je v segmente inteligentných hodiniek úctyhodné číslo. Len pre porovnanie: LG G Watch R majú 410 mAh, konkurenčné hodinky Samsung Gear S so slotom na SIM kartu ponúkajú iba 300 mAh akumulátor.

Ďalšie podrobnosti o funkciách, cene a dostupnosti LG Watch Urbane LTE sa dozvieme už onedlho. Na MWC 2015 nebude chýbať ani zástupca našej redakcie, článok tak neskôr budeme aktualizovať o nové informácie.

MWC 2015: LG Watch Urban LTE

Živé fotografie z MWC 2015:

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2015 zabezpečila spoločnosť Samsung, dátový roaming Telekom. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 26.02.2015 - 16:15

V parametroch 2GB RAM je zrejme chyba, i keď aj ten 1GB je na hodinky masaker. LTE, NFC, wifi.. A ešte by ma zaujímalo ako tam narvali 700 mAh batériu :-)) uff

Lenka Ivančíková26.02.2015 - 16:58 Trvalý odkaz

kde sa pise o 2 GB RAM? Ja vidim len 1 GB. A ano, vyzeraju velmi dobre a som zvedava na realne pouzivanie a vydrz.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease26.02.2015 - 18:17 Trvalý odkaz

V základných parametroch bolo 2GB. Asi sa to samo zmenilo na 1GB ;-)

Michal26.02.2015 - 18:55 Trvalý odkaz

Ci panna.. Parametre,ze by sa low endove telefony mohli hanbit,dizajn krasa bateria brutus,fakt,ze riadne delo,chyba uz len vodotrysk.

paul26.02.2015 - 20:05 Trvalý odkaz

tie uz hadam zvladnu aj kavu uvarit

Celá diskusia 6 príspevkov