Takto fotí Huawei P20 Lite

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Huawei P20 Lite s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 16 Mpix (4:3) / 10 Mpix (18:9), video Full HD (30 fps), AF, clona f/2.2

zadný pomocný fotoaparát: 2 Mpix (pre bokeh efekt)

Predný fotoaparát: 16 Mpix (4:3) / 10 Mpix (18:9), video Full HD (30 fps), FF, clona f/2.0

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Huawei P20 Lite.

Krátky komentár:

Rýchle spustenie dvojitým stlačením hlasitosti nadol už dobre poznáme. V nastaveniach fotoaparátu však určite zmeňte danú funkciu na "iba spustiť fotoaparát". Prostredie fotoaparátu sa mi páči viac než na P20 a P20 Pro. Ťahom z jednej strany totiž vyrolujete ponuku režimov (zopár ich stojí za vyskúšanie), z druhej zase nastavenia. V nich mi chýba len možnosť snímať s pomerom strán 16:9. Huawei tvrdohlavo zvolil na telefónoch s displejom 18:9 možnosti na 1:1, 4:3, 18:9 a vybavené. Že máte doma televízor 16:9 a monitor 16:9, to ich asi nezaujíma. Čo už.

Inak, snímky podarené, večer trochu slabšie, ale to si môžete skontrolovať sami na záberoch nižšie. Možno vám to bude stačiť. Prosím, vykašlite sa na všetky tie vyhladzovania vrások. Vyzerá to hrozne. A umelé rozostrovanie pozadia (bokeh, široká clona, atď) tiež občas dokáže divy. Ale nie v tom dobrom slova zmysle. Pár takých záberov nájdete aj nižšie. Kamošov však týmto efektom určite očaríte. Doba je raz taká.

Predná kamera je bohovská, Huawei sa v tomto smere tento rok pochlapil. Je pevne zaostrená na objekty asi 0,5 m pred objektívom (alebo telefónom), čo sa bude asi väčšine ľudí páčiť.

Celé je to fajn, záznam videa obomi kamerami vo Full HD rozlíšení a so stereo zvukom stačí, akurát si myslím, že niektoré výpredajové vlajkové lode z minulosti možno fotia ešte o čosi lepšie. A ponúkajú optickú stabilizáciu či záznam 4K videí. No pokiaľ nemáte doma 4K telku, je vám to zatiaľ na dve veci. 4K video by vám akurát zaberalo drahocenné miesto na úložisku. Takže, P20 Lite je nastavený veľmi dobre a fotoaparát prináša všetko, čo sme od neho v tomto roku čakali.

Ale predsa len ešte pozor na jednu vec: nízky maximálny jas na slnku. Ten displej je lesklý a zaslúžil by si určite ešte vyšší účinok.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Medino 26.04.2018 - 02:31

Dobry den,chcel by som sa Vas opytat neviete kedy priblizne dorazi aktualizacia na tento model P20 lite EMUI 8.2 ?? alebo uz ju popripadne ma ?? alebo ci ju vobec dostane ?? Dakujem za odpoved :)

Medino26.04.2018 - 02:31 Trvalý odkaz

""Huawei tvrdohlavo zvolil na telefónoch s displejom 18:9 možnosti na 1:1, 4:3, 18:9 a vybavené. Že máte doma televízor 16:9 a monitor 16:9, to ich asi nezaujíma. Čo už."" Riso to nieje co uz, ale fatalne zlyhanie pri tak beznej a vsade rozsirenej veci ako je 16:9. Nikdy, opakujem NIKDY nepochopim taketo nezmyselne az absurdne kroky vyrobcov pri "vylepseniach" svojich zariadeni.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy26.04.2018 - 19:16 Trvalý odkaz

iphone uz vie "fotit" s pomerom stran 16:9?

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne27.04.2018 - 15:20 Trvalý odkaz

vo vacsine aplikacii z obchodu ano. vo vstavanej, nie.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy27.04.2018 - 20:28 Trvalý odkaz

Cize ani Apple nevie s akym pomerom stran mám monitor,tv.... oni dokonca ani nevedia aky pomer stran maju iphone.
Vlastne je na tom číňan celkom dobre :)

Celá diskusia 9 príspevkov