Takto fotí Asus Zenfone 3 + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Asus Zenfone 3 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 6 Mpix (4:3) / 12 Mpix (16:9), dual LED blesk, laserové zaostrovanie, video 4K (30 fps) / Full HD (60 fps), svetelnosť f/2.0, optická stabilizácia, uzávierka 1/50 000 - 32 s

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9), svetelnosť f/2.0, Full HD video

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Asus Zenfone 3.

Krátky komentár:

Veľmi milé prekvapenie. Podrobné prostredie, množstvo nastavení, šikovné HDR na prednej aj zadnej kamere, aj pri statických záberoch, aj pri záznae videa. Majiteľa istotne poteší aj detailný manuálny režim, kvalitná predná kamera s jemným prispôsobením expozície, keď na objekt kliknete. Jediný problém mám so zaostrovaním pri zázname videa. Pri fotografovaní je všetko v úplnom poriadku, ale pri natáčaní Full HD aj 4K videa je so zaostrvaním problém. Automatika je nespoľahlivá (alebo úplne chýba?), po označení objektu prstom to tiež nie je vždy úplná výhra. Dôkazom sú videá nižšie, hlavne to z redakcie. Určite si ich všetky pozrite. A vytŕčajúci objektív by som najradšej dorovnal štýlom ako pri krytoch Moto Mods na Lenovo Moto Z. Lebo toto je už príliš a moje srdce trpí pri každom položení Zenfonu 3 na stôl.

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

Vo videu natočenom prednou kamerou opisujem všetky postrehy z práce s fotoaparátom. Oplatí sa ho pozrieť nielen kvôli zhodnoteniu kvality predného fotoaparátu:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu